Futbol 8 basamak atladık! Ülke puanında son durum
Paylaş
8 basamak atladık! Ülke puanında son durum

Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında sezona 20'nci sırada başlamıştı. 4 takımımızın yola devam ettiği Avrupa'da bu sezon rekor puan toplayarak sıralamada 12'nci basamağa kadar çıktık. Yükseliş sürdüğü sürece lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için ön eleme oynaması gerekliliği ortadan kalkacak.

 

UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye için altın gibi bir sezon yaşanıyor. Uzun yıllar sonra kış aylarına birden fazla takımla kalma başarısı gösteren Türkiye, yoluna 4 takımla devam ediyor.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde ise Sivasspor, Başakşehir ve Trabzonspor yola devam edecek. Fenerbahçe, Sivasspor ve Başakşehir grup maçları sonrası direkt tur atlarken, Trabzonspor ise Konferans Ligi son 16 turu için play-off oynayacak.

Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmek için ülke puanında kaçıncı sırada olmak gerekiyor?

31 bin 100 puana ulaşan Türkiye, 20'nci olarak başladığı sezonda şu anda 12'nci sırada. Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidebilmesi için UEFA ülke puanında Türkiye'nin en az 11'inci olması gerekiyor. Bu durumda Süper Lig ikincisi de Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak.

Mevcut sıralamada 11'inci basamakta 31 bin 875 puanla Sırbistan bulunuyor. 10'uncu sırada ise 33 bin 600 puanlı Avusturya var.

'Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi' tarihe ışık tutuyor Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi'nde yer alan ürünler Türk spor tarihine ışık tutuyor.