Futbol A Milliler, Bursa’da Hırvatistan karşısına çıkacak
Paylaş
A Milliler, Bursa’da Hırvatistan karşısına çıkacak

2024 Avrupa Şampiyonası elemelerine Ermenistan galibiyetiyle başlayan A Milli Futbol Takımımız gruptaki ikinci maçında Hırvatistan’ı, Bursa’da ağırlıyor. Ay-Yıldızlı ekibimiz; grubun favorilerinden olan rakibini devirip zirvedeki yerini korumak istiyor.

A Milli Futbol Takımımız; 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’ndaki ilk maçında Ermenistan ile deplasmanda karşılaşmış, 1-0 geriden gelip 2-1’lik galibiyete uzanmıştı. Ay-Yıldızlı ekibimiz 2’de 2 hedefiyle bugün Bursa’da, Hırvatistan karşısına çıkacak. Böylece zirvedeki yerini koruyacak olan milliler aynı zamanda Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 finallerine katılma yolunda dev bir engeli de geçmiş olacak.

Haberin Devamı

43 BİN BİLET SATILDI

A Milli Futbol Takımımız, 11 yıllık aranın ardından Bursa’da karşılaşmaya çıkacak. Mücadele öncesinde 43 bin 361 biletin tamamı satıldı. Ay-Yıldızlı ekibimiz; daha önce Bursa’da 8 kez konuk ettiği rakiplerine karşı 3’er galibiyet ve mağlubiyet yaşarken 2 de beraberlik elde etti. Milliler, Bursa’da son olarak 29 Şubat 2012 tarihinde Slovakya ile oynadı ve 2-1 yenildi.

STAT: Bursa B.

SAAT: 21.45

HAKEM: Andreas Ekberg (İsveç)

YAYIN: TRT1

KEREM VE SALİH BU KEZ 11’DE

Ermenistan maçına 3’lü savunma ile başlayan Türkiye, ikinci yarıda 4’lü sisteme geçmişti. Teknik direktör Stefan Kuntz’un bugünkü Hırvatistan mücadelesinde 4’lü sistemi tercih etmesi bekleniyor. Böylece Ermenistan sınavının ikinci yarısında oyuna giren Kerem ile Salih Özcan ilk 11’e monte edilecek. Cenk Tosun ile Ozan Kabak da kulübeye çekilecek.

Haberin Devamı

HAYALİMİZE ADIM ADIM ULAŞACAĞIZ

A Milli Futbol Takımımız’ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Almanya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılmanın hayallerini süslediğini söyledi. Tecrübeli futbolcu, “Tüm takım bu hedef için tek yumruk oldu. Oraya gidersek adeta ev sahibi konumunda olacağız. Ama önce elemelerden iyi bir sonuçla çıkmalıyız. Ermenistan galibiyetinin ardından Hırvatistan’ı da yenersek bu yolda önemli bir adım atmış oluruz. Hayallerimize adım adım ilerleyeceğiz” diye konuştu.