Futbol Abdullah Avcı istifa etti! İşte nedeni
Paylaş
Abdullah Avcı istifa etti! İşte nedeni

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı istifa etti. Bordo-mavili yönetim kararı değerlendiriyor. Öte yandan Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Trabzonspor'da 2.5 yıl süren Abdullah Avcı dönemi sona erdi. 2020-2021 sezonunun 9. haftasında bordo-mavili takımın başına geçen Teknik Direktör Avcı, geçtiğimiz sezon 38 yıl sonra Trabzonspor'u Süper Lig şampiyonluğuna taşımıştı. Abdullah Avcı, bunun yanı sıra 2 kez de TFF Süper Kupa zaferi yaşadı. Bordo-mavililerle toplamda 116 maça çıkan tecrübeli çalıştırıcı, 65 galibiyet, 29 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı idaresindeki Trabzonspor, bu sezon ise beklentilerin oldukça uzağında kaldı. Ligde 23 müsabakada 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 38 puan toplayan Karadeniz ekibi, altıncı sırada yer alıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda eden, UEFA Avrupa Ligi'nde ise gruplardan çıkamayan bordo-mavili takım, Konferans Ligi Son 16 Turu play-off maçlarında ise İsviçre temsilcisi Basel'e elenerek Avrupa defterini kapadı.

Trabzonspor, Süper Lig'de bu hafta sahasında Ümraniyespor'a 2-1 mağlup olmuş ve sahasındaki 36 maçlık yenilmezlik serisini yitirmişti.

BAŞKAN AĞAOĞLU GÖREVİNİ BIRAKMIŞTI

Süper Lig’de geçen sezon şampiyon olmasına rağmen aynı başarıyı sürdüremeyen Trabzonspor’da yönetim kurulundaki fikir ayrılıkları sonrası olağanüstü genel kurul kararı alındı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa kararı aldığını açıklamıştı. Yazılı bir açıklamada bulunan Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: "Kamuoyuna açıklama yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu toplantımızda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Yönetim Kurulumuz 2 Mart 2023 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidilmesi kararı almış bulunmaktadır. Öncelikle alınan bu kararın kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Genel Kurul kararını talep eden arkadaşlarımızın süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeleri ve rahat bir çalışma ortamında kongreye hazırlanmaları düşüncesiyle bugün itibarıyla Trabzonspor Kulübü Derneği Başkanlığı'ndan ve bağlı şirketlerimizdeki görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım." 

Haberin Devamı

ERTUĞRUL DOĞAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul kararı alınmasından sonra başkan Ahmet Ağaoğlu görevinden istifa etmişti. Ağaoğlu'nun istifasının ardından göreve vekalet eden asbaşkan Ertuğrul Doğan, teknik direktör Abdullah Avcı'nın istifa kararından dakikalar sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Ahmet Ağaoğlu'na hizmetleri için teşekkür eden Doğan, paylaşımında "Başkanımız Sayın Ağaoğlu ile yönetim kurulumuzla bundan tam 5 yıl önce Nisan 2018'de zorlu ve meşakkatli bir yolculuğa çıktık. Bu yolculukta sizlerin de desteğiyle çok güzel hikayeler yazıp, müzemize biri şampiyonluk olmak üzere hepsi birbirinden değerli 4 kupa koyduk" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BU SEZON ÖZELİNDE İŞLER İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMEDİ"

Takımın içinde olduğu durumu değerlendiren Doğan, "Üzülerek ifade etmeliyim ki, bu sezon özelinde işler istediğimiz gibi gitmedi maalesef. Şu bilinmelidir ki, yaşanan mutsuzluğun temelinde şahsımın da sorumluluğu var. Gerek saha içi gerekse saha dışı organizasyonlarında daha sağlıklı kararlar almamız gerekiyordu. Bu olumsuz durumu düzeltebilecek umudumuz, inancımız, birikimimiz, tecrübemiz, özgüvenimiz ve inancımız tabi ki var. Birlikte daha güzel hikayeler yazacağımızdan camiamızın en ufak şüphesi kesinlikle olmasın" diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIMIN SÖZÜNÜ VERİYORUM"

Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını ifade eden Ertuğrul Doğan, adaylığını şu sözlerle açıkladı:

Haberin Devamı

"Şimdi yeni bir yolculuğun ilk adımlarını atma vakti. Canımdan çok sevdiğim, çatısı altında olmaktan büyük gurur duyduğum Trabzonspor'umuzun başkanlığına aday olduğumu siz değerli ailemle paylaşıyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımın sözünü veriyorum."

ERTUĞRUL DOĞAN KİMDİR?

Türkiye’nin elektrik üreten en büyük 100 firmasından biri olan Oltan & Köleoğlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan 1977 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokul öğrenimini memleketinde gördükten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında “Doğan Akaryakıt” adı altında madeni yağ ve akaryakıt alanında iş hayatına atıldı.

Gayrimenkul şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı görevini de üstlenen Doğan, 2014 yılında enerji sektörüne adım atan Oltan & Köleoğlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Ertuğrul Doğan, Trabzon Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu ve Oltan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi‘dir. Trabzon Ticaret Odası Başkan Yardımcısı görevini ifa etmiştir.

Haberin Devamı

8 Nisan 2018’de Trabzonspor Kulübü Başkanlığı’na seçilen Ahmet Ağaoğlu’nun yönetim kurulunda yer alan Doğan, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı olarak görevini yürütmektedir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Doğan başarılı iş hayatına devam etmektedir.