Futbol Al-Sadd'ta 'Xavi istifa' sesleri
Paylaş
Al-Sadd'ta 'Xavi istifa' sesleri

Barcelona'nın ve İspanya Milli Takımı'nın efsane oyuncusu Xavi, futbol kariyerini noktaladıktan sonra son oynadığı takım olan Al-Sadd'ın teknik direktörü olmuştu. Geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren Al-Sadd'ın teknik direktörlüğünü yapan Xavi, 3-0'lık Katar FC mağlubiyeti sonrası istifaya çağrıldı.

Xavi, Al-Sadd'ın başında çıktığı 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 de mağlubiyet aldı. Katar FC'ye karşı alınan 3-0'lık mağlubiyte, son 4 haftadaki 3. mağlubiyet olunca Xavi'ye tepkiler arttı. İspanyol teknik adam 2015 yılında futbolcu olarak gittiği Katar'da 4 sene futbolculuk, son 6 aydır da teknik direktörlük yapıyor.

Haberin Devamı

Xavi, Al-Sadd'ın başına geldiğinde "Hedefim burada teknik direktörlük tecrübesi kazanarak Avrupa'ya geri dönmek. Umarım bir gün Barcelona'da görev alabilirim ancak şu an o poziyon için yeterli tecrübede biri değilim. Küçük adımlarla gidip en üst seviyeye ulaşmak istiyorum. Barcelona'nın oyununu ve oyunu kontrol ediş şeklini kendime örnek alacağım" demişti.

Futbolcu olarak iyi işler yaptığı Al-Sadd'ta teknik direktör olarak da iyi başlayan ve ligin ilk 4 maçını galibiyetle bitiren Xavi, son maçlarda ise iyi sonuçlar alamadı.