Futbol Almanya - İsveç maçı özeti
Paylaş
Almanya - İsveç maçı özeti

Dünya Kupası A Grubu'nda ilk maçında Meksika'ya kaybeden Almanya, İsveç'le karşı karşıya geldi. Almanya geriye düştüğü maçta ikinci yarının hemen başında durumu eşitledi. Maçın 82. dakikasında Boateng kırmızı kart gördü ve Almanların durumu çok zorken son dakikada Kroos sahneye çıktı ve takımına 3 puanı getiren golü attı

MAÇ ÖZETİ

Almanya 2 - 1 İsveç

90+5.DK: Almanya Kroos'la son dakikada golü buluyor

82.DK: Almanya Boateng ikinci sarıdan kırmızı kart gördü

48.DK: Almanya Reus'un golüyle durumu eşitledi

35.DK: Ceza sahası içerisinde Almanya takımında Julian Draxler faul yapıyor. Faul yapılan oyuncu Mikael Lustig.

32.DK: İsveç, Ola Toivonen takımını öne geçiren golü atıyor.

29.DK: İsveç takımından Ludwig Augustinsson sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

24.DK: Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Toni Kroos ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

18.DK: Marcus Berg altıpas üzerinden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

9.DK: Almanya takımından Marco Reus ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

1.DK: Maç başladı

İLK 11'LER

107 YILLIK REKABET

Almanya ile İsveç tarihteki ilk maçlarını 18 Haziran 1911'de İsveç'in başkenti Stockholm'de oynadı. İlk yarısı 2-2 sona eren hazırlık maçını Almanya 4-2 kazandı. Daha sonra ise İsveç'in 4 maçlık galibiyet serisi geldi. 3-1, 2-1, 4-1 ve 1-0'lık yenilgilere Almanya 1926'da 3-3'lük beraberlikle son verdi.

ALMANYA ÜSTÜN

İki ekip arasındaki rekabette Almanya'nın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 36 maçta Almanya 15, İsveç 12 galibiyet elde etti. Dokuz maç da beraberlikle sonuçlandı. Almanya'nın 70 golüne, İsveç 60 golle karşılık verdi.

EN FARKLI GALİBİYET

5-0 İki takım arasındaki rekabette en farklı galibiyeti Almanya elde etti. Almanlar, 21 Kasım 1937'de Almanya'nın Hamburg kentinde oynanan hazırlık maçını 5-0 kazandı. Bu sonuç, rekabetin en farklı skoru olarak tarihe geçti.

SON MAÇ 5 YIL ÖNCE

Almanya ve İsveç son olarak 5 yıl önce karşı karşıya geldi. İsveç'in Solna kentinde oynanan mücadelede ev sahibi takım ilk yarıyı 2-1 önde bitirse de Almanya, sahadan 5-3'lük galibiyetle ayrılmayı bildi.

Haberin Devamı