Futbol Almanya'da hedef final
Paylaş
Almanya'da hedef final

A Milli Takım bugün grubu lider bitirmek için Galler ile karşılaşıyor. Teknik direktör Montella ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “EURO 2024’e lider gidip orada da başarılı olmak istiyoruz. Finali görmek, hatta kupayı almak neden olmasın” diyerek hedefi büyüttü.

Avrupa Şampiyonası Finalleri (EURO 2024) 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya’da yapılacak. Finalleri daha önce garantilemiştik. Bugün Galler’den bir puan bile alsak finallere grup lideri olarak gideceğiz. Ancak Almanya ile Berlin’de oynadığımız hazırlık maçındaki futbol, “Bu takım daha fazlasını hak ediyor” dedirtti. Teknik direktör Vincenzo Montella ve oyuncuların inancıyla Avrupa Şampiyonası’nda hem futbolumuz hem de başarımızla konuşulmak istiyoruz. Genç ve hırslı ekibimizle, Almanya ve Avrupa’daki gurbetçilerin desteğiyle evimizde gibi oynayacağımız finallerde gruptan çıkmanın ötesine geçmeyi hedefliyoruz.

Haberin Devamı

KÜRSÜYE ÇIKACAĞIZ

Teknik direktör Vincenzo Montella, “Türkiye’nin DNA’sında başarı var. Milliyetçilik, dayanışma ve kazanma hırsını görünce daha büyük hedeflere kilitlenmemenin anlamı yok” diye konuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de özellikle Almanya maçındaki futbolu gördükten sonra, “Neden olmasın” dediğini şu sözlerle özetledi: “Galler’e lider geldik, lider döneceğiz. Ancak bizim hedefimiz finallerde de başarılı olmak. Öncelikle gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Sonrasında gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. İlk hedef EURO 2024’e katılmaktı, şimdi lider gitmek var. Sonrasında da kürsüye çıkmak. Şampiyonluk mu, neden olmasın.”

622. MAÇ

A Milli Takım, tarihindeki 622. karşılaşmaya bugün Galler önünde çıkacak. Ay-yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 340’ı resmi, 281’i özel toplam 621 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 242 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 yenilgi yaşadı

Haberin Devamı

1. TORBA KESİNLEŞTİ

EURO 2024’te kuralar 2 Aralık’ta Hamburg’ta çekilecek. Maçlar bitmeden 1. torba kesinleşti. İlk torbada ev sahibi Almanya dışında Portekiz, Fransa, Belçika, İngiltere ve İspanya yer alıyor. Bir aksilik olmazsa Türkiye, Macaristan, Danimarka, Avusturya, Arnavutluk ve Romanya ile 2. torbada yer alacak.