Futbol Arda mest etti
Paylaş
Arda mest etti

Arda Güler’in Real Madrid kariyeri müthiş başladı. Arandina ile oynanan Kral Kupası son 32 turu maçında formayı ilk kez sırtına geçiren 18 yaşındaki futbolcu, kalitesiyle herkesi büyüledi.

Karşılaşmaya ilk 11’de başlayıp 59 dakika sahada kalan milli oyuncunun ilk devrede kullandığı frikik, direkte patladı. 35’i başarılı 39 pas atan Arda, yüzde 90 isabet oranı tutturdu.

Haberin Devamı

Kaleyi 3 kez yoklayıp 2 de kilit pas veren yıldız futbolcu, girdiği 7 ikili mücadelenin 3’ünü kazandı. Sofascore’un verilerine göre Arda, 7.3 reytingle ilk devrenin en iyisi oldu. Real, rakibini 3-1 yenerken Arda’nın performansı rakip futbolcuları bile etkiledi. Maç öncesi Bellingham’ın formasını isteyeceğini söyleyen Arandina’nın stoperi Pesca, devre arasında karar değiştirdi ve Arda’nın yanına gidip formasını istedi.

KALİTESİNİ GÖSTERDİ

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti, Arda’nın çok daha iyi olacağını söyledi. İtalyan hoca, “Arda’nın harika bir kişiliği var, bu Real Madrid’de çok önemli. Seviyesini yavaş yavaş geliştirecek. Kalitesini gösterdi” şeklinde konuştu.

NİCE GÜZEL GÜNLERİN İLKİ

Haberin Devamı

Arda, maçın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Genç futbolcu, “Bu efsane formayı giydiğim ve ilk maçımı kazandığım için çok mutluyum. Nice güzel günlerin ilki” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımı beğenen takım arkadaşı Rüdiger de Türkçe olarak “Çok güzel abicim” yorumunu yaptı.

İLK BAKIŞTA İLLÜZYON

Arda, İspanyol basınında manşetleri süsledi. AS gazetesi, genç futbolcunun performansına tam not verirken “İlk bakışta illüzyon” manşetini attı. Haberde Arda’nın ilk yarıda Real’in açık ara en iyi hücumcusu olduğu vurgulandı. Marca, “Sahip olduğu kalite sadece ısınmasını izlerken bile belli oluyor” ifadesini kullanırken Barcelona’ya yakınlığı ile bilinen Sport ise Arda’nın heyecan verici bir başlangıç yaptığını aktardı