Futbol Arda Turan şaşırttı: Çalıştığım en iyi hoca Fatih Terim değil
Paylaş
Arda Turan şaşırttı: Çalıştığım en iyi hoca Fatih Terim değil

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, futbolculuk kariyerinde çalıştığı en iyi hocayı açıkladı. Turan, birinci sıraya Fatih Terim'i koymadı.

Futbol kariyerindeki başarılarının ardından Eyüpspor'un teknik direktörü olan Arda Turan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başarılı teknik patron Caner Erkin ve Fatih Terim hakkında dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

Futbol kariyerindeki başarılarının ardından Eyüpspor'u tercih etmesiyle ilgili soruya Arda Turan, "Öncesini sıfırladım. Bu başka bir meslek. Ben futbolda tecrübenin yaşla olduğunu düşünmüyorum. Ben 11 tane hocayla çalışıyorum. Başarı, başarısızlıkla doğru orantıda olacak ne olacağı ama benim hayalim kültür, dominasyon yaratmak. Bunu hemen yapmak kolay değil" şeklinde cevap verdi.

Çalıştığı teknik direktörleri sıralaması istenilen Arda Turan, Asist Analiz'e verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Fatih hocayla çok fazla zaman geçirdim ama Diego Simeone 1 olabilir; teknik açıdan. Sevgi olarak yüzde 100 Fatih hoca. Simeone’yle o bütçeyle dünya tarihinin o anki en büyük iki takımına karşı koyduk."

Haberin Devamı

Eyüpspor'un başarılı performansının hatırlatılması üzerine Arda Turan, "İlk geldiğimizde bir takım vardı ama oynatmak istediğimiz sisteme çok uygunlukları yoktu. Önce direkt olarak oynatmak istediğimiz sistemi anlattık. Atletico Madrid’e uygulanan sezon başı çalışma sistemini buraya getirdik. Oyuncularıma istediklerimi anlattım. Çok iyi oyuncularımız var ama kimse başına buyruk oynayamaz. Kimse başına buyruk oynayamaz. Atletico Madrid’deki defansı, Barcelona’daki hücumu oynatmaya çalışıyorum. Bu çok kolay değil. Biz oyunda kazanmalıyız. Henüz hiçbir şey yapmadık ama bizi böyle konuşturan bir oyun gücümüz var" açıklamasını yaptı.

"CANER BANA İSTEDİĞİ ŞEKİLDE HİTAP EDEBİLİR"

Caner Erkin'in performansıyla ilgili soruya Arda Turan, "Caner bana istediği şekilde hitap edebilir. Ben Caner’den çok emindim. Şahsi olarak tek karar verebileceğim transfer Caner dedim. Diğer tüm transferlerimize kurul olarak oy birliğiyle karar verdik. Caner’e şunu dedim sadece; ‘Bize iyi algıyla bırakma şansını vermediler ama senin böyle bir fırsatın var. Gel keyifle, bir hikâye yazarak bırak’ dedim. Muhteşem bir motivasyona ve konsantrasyona sahip. Çok büyük bir kazanma isteği var. Caner bizim sistemimizin çok önemli bir parçası" cevabını verdi.

"BASKI YAPMAYALIM"

Arda Güler'in Real Madrid'e transferini değerlendiren 36 yaşındaki teknik direktör, "Çok önemli bir oyuncu, çok önemli bir yetenek, muhteşem bir oyuncu. Topu kaybetmiyor, oyun görüşü çok iyi. Sahanın zor yerlerindeki zor işleri herkesten daha kolay yapabiliyor. Oyun zekâsıyla devam etmeli. Real Madrid onun için çok önemli bir okul. Real Madrid’e gitmek muhteşem bir başarı. Sadece oynaması için acele etmememiz lazım. Arda’yı kendine bırakalım. Arda’yı doğru zamanda kullanacaklardır. Baskı yapmayalım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FUTBOL BÖYLE BİR OYUN DEĞİL"

Hakan Çalhanoğlu'nun A Milli Futbol Takımı'ndaki performansının eleştirilmesiyle ilgili konuşan Arda Turan, "Buna hiç katılmıyorum. Tam tersini düşünüyorum; hep iyi oynuyor, muhteşem bir liderlik yapıyor. Hakan, Inter’de sağa sola fazla gitmeden merkezde kalarak oynuyor. O organizasyonun içinde muhteşem bir oyuncu. Ama millî takımda şutu atsın, frikiği kullansın, 10 numara oynasın, 5 kişiyi geçsin… Futbol böyle bir oyun değil. Hakan millî takıma sadakatin hakkını veriyor" dedi.

Diego Simeone'nin İstanbul ziyaretiyle ilgili gelen soruya Arda Turan, "Tatile nereye gitsek diye düşünmüşler. Ardalar İstanbul’da, tarihi bir şehir diye düşünmüşler. Aradılar, mutlaka gelin dedim. Sabah da antrenmana gelip bana sürpriz yapmak istemiş. Taktiksel fikirler verdi, bilgi aldı. Ben Atletico Madrid’le zaten sürekli iletişimdeyim. Sahaya indi, herkesin tek tek elini sıktı. Konuşma yaptı. Bizler birlikte çok büyüdük. Minnet ve saygısını hissediyorsunuz. 10 sene sonra birbirimizi görsek de aileyiz dedi. Oynattığım sistemi çok beğendi. Sohbet ettik, danıştık birbirimize" cevabını verdi.

Haberin Devamı

"Burak Yılmaz, Beşiktaş’ta kalıcı olur mu" sorusunun ardından Arda Turan şu ifadeleri kullandı:

"Neden olmasın? Burak, bu oyunun taktik tarafını da zekâsıyla çok iyi yönetebiliyor. Ben böyle cesaretli kararlardan yanayım ama koskoca Beşiktaş camiasının vereceği karara karışamayız tabii."

"40-50 MİLYON EURO ÖDEMEK LAZIM"

Galatasaray'ın performansını değerlendiren 36 yaşındaki teknik direktör, "Artık Galatasaray üyesiyim. Üyeliğim geldi. Kulübe şöyle bakmalıyız; başımızda çok iyi bir başkan var. Dursun başkan çok iyi bir insan. Bir ağabey gibi, baba gibi. Herkes destek olurken bir de Erden ağabeyimiz var; bir dost, bir aile. Ve bizim camiamıza çok uyan, kendi evladımız dediğimiz Okan ağabey var. Muhteşem oyunculardan kurulmuş bir kadromuz var. Icardi’miz var, Kerem’imiz var. Barış ve Kerem’i her gördüğümde gurur duyuyorum. Kerem gibi futbolcuyu almak için şu an 40-50 milyon euro ödemek lazım. Çok haksızlık ediliyor. Türk olduğu için az mı değerli bu oyuncular? Abdülkerim muhteşem bir oyuncu. Galatasaray’ın Türk oyuncular çok kıymetli. Kerem’i, Barışı sarıp sarmalamak lazım. Onlar ülkenin en önemli oyuncuları olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BEŞİKTAŞ BU FARKI KAPATABİLİR"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadro olarak önde görünmesiyle ilgili gelen yorumun ardından Arda Turan, "Bir adım geride olmak Beşiktaş için çok büyük bir dezavantaj olmalı. Çok iyi oyuncuları var. Beşiktaş bir olursa bu farkı kapatabilir" ifadelerini kullandı.

"Arda Turan’ın mevkiinde oynayan en iyi yerli oyuncu kim sence" sorusuna Arda Turan, "Kerem Aktürkoğlu. Çok iyi oynuyor, benden de iyi oynuyor. Ben bir Kerem fanıyım. Oyuna bu kadar etki edebilmesi, şut atabilmesi, gol atabilmesi, asist yapabilmesi muhteşem bir şey" cevabını verdi.

"GALATASARAYLI OLDUĞUM İÇİN ICARDI"

Mauro Icardi, Vincent Aboubakar ile Edin Dzeko arasında kıyaslama yapması istenilen Arda Turan, "Bence Icardi, kimyası Galatasaray’la çok iyi uyuştu. Daha kaliteli. Üçü de muhteşem oyuncu ama ben Galatasaraylı olduğum için Icardi diyorum" diye konuştu.

Fernando Muslera, Dominik Livakovic ve Mert Günok arasında tercih yapması istenilen Arda Turan, "Bu sezonki performansa göre Mert derim. Mert’e gelen şut sayısına göre Mert’in performansı muhteşem" dedi.

"MONTELLA KARARINA OLUMSUZ BAKMIYORUM"

Vincenzo Montella ve A Milli Futbol Takımı'nın performansını değerlendiren Arda Turan, "TFF, böyle bir karar verdi. Montella, çok önemli bir teknik direktör. Çok önemli bir taktik bilgiye sahip. Karizmatik bir teknik direktör. Türk Millî Takımı’na da yakışabileceğini düşünüyorum ama Türkiye’de de millî takımı çalıştırabilecek çok önemli teknik direktörler var. Bunu hak edenler var. Millî takımın hocası olmak için kriter ne bilmiyorum. Montella’nın, Kuntz’un kariyerinde çok büyük başarılar yok. Saygı duyuyorum ama Kuntz sistem için geldiyse neden vazgeçtik? Bir kriter kullanıldıysa saygı duyabilirim ama bunun iyi bir iletişimi olmalı. Hocanın arkasında duralım. Montella kararına olumsuz bakmıyorum ama hangi organizasyonu yapacak bilmek istiyorum" diye konuştu.

"Arda Turan’ın nasıl bir hayali var" sorusuna 36 yaşındaki teknik direktör şu cevabı verdi:

"Uzun vadeli hedeflerimi söylemek istemiyorum. Söylersem gülerler diye. Öncelikle Eyüpspor’u Süper Lig’e çıkararak Avrupa kupalarında oynatmak isterim. Ben Galatasaraylıyım; Okan ağabey inşallah çok başarılı olur ama tabii ki oynadığım takımları çalıştırmayı çok isterim. Atletico Madrid’le şampiyon olmak isterim. Oradaki başarı daha sert olabilir. Oyunun bu tarafını çok sevdim. Bir oyun gücü, bir oyun kültürü yaratmak istiyorum. Oyunda bir şeyleri değiştirmek istiyorum ülkem için."

"BENİ EN ÇOK ETKİLEYEN FATİH TERİM'DİR"

Eyüpspor'daki motivasyon konuşmalarında Fatih Terim'den esinlendiğini kabul eden Arda Turan, "Etkilenmez misin Fatih hocadan. Ama bütün teknik direktörler buna benzer konuşmalar yapar. Futbolculuğumda bu konuda beni en çok etkileyen Fatih Terim’dir" dedi.