Futbol As yedek fark etmez! Fener affetmez
Paylaş
As yedek fark etmez! Fener affetmez

Fenerbahçe kupada rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıkmasına rağmen hız kesmedi. Kanarya, Adanaspor’u Batshuayi (4), Lincoln ve Mert Hakan’ın golleriyle farklı yenip güle oynaya son 16 turuna kaldı.

Fenerbahçe’ye yer, mekan ve zaman fark etmiyor; rakiplerini bir bir eziyor. Avrupa Konferans Ligi’nde yoluna devam eden ve ligin zirvesinde şampiyonluğa koşan Kanarya, Ziraat Türkiye Kupası’nda da hız kesmedi. Sarı-lacivertliler, Trendyol 1. Lig ekibi Adanaspor’u evinde farklı yendi. Teknik direktör İsmail Kartal, forma şansı bulamayan isimleri sahaya sürdü. Gol perdesini aylar sonra sahalara dönen Lincoln Henrique, 29. dakikada açtı. 39. dakikada ikinci golü atan Batshuayi, 50, 68 ve 71. dakikalarda da ağları sarsıp 4 gol kaydedip alev aldı. Mert Hakan, 81’de skoru 6-0’a getirdi.

Haberin Devamı

4 MAÇTA 19 GOL

Uzun bir aradan sonra şans bulan Emre Mor da 2 asist yaparak göz kamaştırdı. Kadıköy’de 19 bin taraftarının önünde şov yapan Fenerbahçe, çok rahat bir galibiyete imza atıp adını son 16 turuna yazdırdı. Ligde son 3 maçını 13 gol atıp kazanan Kanarya, Adanaspor maçıyla birlikte 4 maçta rakip ağlara toplamda 19 gol attı. Kupada 5. tur maçları bugün tamamlanacak. Kura çekimi ise pazartesi günü Riva’da gerçekleşecek. Kura çekimi ise pazartesi günü saat 14.00’te Riva’da gerçekleşecek.

BİR YERE GİTMİYORUM

Adanaspor ağlarını 4 kez havalandıran Michy Batshuayi, sarı-lacivertli formayla 13. golüne ulaştı. Ayrılacağı konuşulan Belçikalı forvet, “Fenerbahçe’ye konsantreyim. Bir yere gitmiyorum. Hedefim bu takımla kazanabileceğim tüm kupaları kazanmak. Beni konuşmayalım, Lincoln harika oynadı” dedi.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR İÇİN KARAR VERMEDİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Adanaspor galibiyeti için, “Güzel ve farklı bir galibiyet aldık. Son 16’ya kaldığımız için mutluyum” derken, transferi konuşulan Çağlar Söyüncü için, “Henüz kararımızı vermedik. Ayrılacaklar da henüz belli değil” cevabı verdi. 3 kulvarda mücadele ettikleri için kadro derinliği oluşturduklarını belirten Kartal şunları söyledi: “Krunic ilk maçı olmasına rağmen iyiydi. 6 numara başladı, sonra stopere çektik. İki yerde de iyiydi. Bir transfer daha yapabiliriz.”