Futbol Montella'dan Türk halkına mesaj var: Asla şüphe etmeyin
Paylaş
Montella'dan Türk halkına mesaj var: Asla şüphe etmeyin

A Milli Takımı Avrupa Şampiyonası’na götüren ilk yabancı hoca olan Montella, bunun gururunu yaşadığını belirtirken, “Sevgili Türk halkı, milli futbolcularımızın potansiyelinden asla şüphe etmeyin” diyerek başarıda aslan payını öğrencilerine verdi.

A Milli Takımımız, EURO 2024 vizesi alırken baş aktörlerden biri Vincenzo Montella’ydı. Stefan Kuntz’un yerine gelen İtalyan hoca, art arda alınan Hırvatistan ve Letonya galibiyetleriyle farkını kısa sürede gösterdi. 49 yaşındaki çalıştırıcı, başarıyı sahiplenmek yerine futbolcuları öne çıkardı.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Montella, “Tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine 1954 yılında İtalyan teknik adam Sandro Puppo yönetiminde katılan Türkiye Milli Futbol Takımı’nı, Avrupa Şampiyonası finallerine götüren ilk yabancı teknik direktör olmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyorum. Kalitelerinden emin olduğumuz ve kendilerine güvendiğimiz oyuncularımızın Hırvatistan ve Letonya karşılaşmalarında sergiledikleri tutkulu ve azimli mücadelenin ardından Türkiye’yi 2024 Avrupa Şampiyonası’na taşıdıkları için onları gönülden tebrik ediyorum. Sevgili Türk halkı, milli futbolcularımızın potansiyelinden asla şüphe etmeyiniz” ifadelerini kullandı.

MİLLİLERE 60 ORAN

Avrupa Şampiyonası’nın iddaa oranları belli oldu. Fransa, 4.60 ile favori durumda. Fransa’yı sırasıyla İngiltere (4.90), Almanya (7.00), İspanya (8.00) ve Portekiz (9.00) takip ediyor. Türkiye’ye ise 60.00 oran verildi.

Haberin Devamı

EN KÖTÜ 2. TORBA

Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 için 2 Aralık’ta yapılacak kura çekiminde ülkelerin yer alacağı torbalar yavaş yavaş belli oluyor. Türkiye, şu anda ilk torbada yer alıyor. Ancak kolay fikstüre sahip İspanya ve İngiltere’nin bizi geçme ihtimali yüksek. Ay-Yıldızlılar, en kötü şartta 2. torbada yer alacak. Daha aşağı düşmemiz ise söz konusu değil. Bizim dışımızda EURO 2024’e katılmayı garantileyen ülkeler ise, ev sahibi Almanya’nın yanı sıra Belçika, Fransa, Portekiz, İskoçya ve İspanya.

SANSASYONEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

Millilerin başarısı dünya basınında geniş yer buldu. İtalyan Tuttosport, “Montella, Türk Milli Takımı’nın başında sansasyonel bir başlangıç yaptı” başlığını kullandı. Corriere dello Sport, “Montella, Türkiye ile Avrupa Şampiyonası’na uçuyor” ifadesine ver verirken Alman dergisi Spiegel ise “Türkiye, gol festivaliyle şampiyonaya katılmaya hak kazandı” başlığını attı.

HORONLU KUTLAMA

Ay-Yıldızlı futbolcular, gruptan çıkmayı horon teperek kutladı. Tüm takımın önce sahada ardından ise soyunma odasında horon tepmesi renkli görüntüler meydana getirdi. Zaman zaman teknik ekip de futbolculara eşlik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de soyunma odasına inerek takımı kutladı.

Haberin Devamı