Futbol 'Aslan gruptan çıkar, Fener iki maçı alır'
Paylaş
'Aslan gruptan çıkar, Fener iki maçı alır'

Galatasaray, Bayern Münih önünde son yarım saate kadar çok iyi oynadı ama puan alamadı. Buna rağmen gruptan çıkar. Fenerbahçe bugün Ludogorets ve Pendik maçlarını kolay geçer. Avcı, Trabzon’u toparlar, Beşiktaş’ta ise sıkıntılı bir süreç devam eder.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’i salladı ama yıkamadı. Bu yenilgi gruptan çıkma hesaplarını değiştirir mi?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Galatasaray bu gruptan çıkar. Hatta Münih deplasmanında puan alır. Benim derdim o değil. ‘Şampiyonlar Ligi’nde maç izlerken niye bu kadar rahatım’ diyordum; buldum. Hakem! Şampiyonlar Ligi’nde hakemi hiç düşünmüyorsunuz! Sadece futbol var. Hakemlerimiz bu maçları ve hakemleri iyi izlesin. Kendi ligimizde de böyle ‘hakem etkisiz’ maçlar istiyoruz. Münih maçına gelince; yıllar önce Tarık (Akan) abinin Ateş Böceği filminde söylediklerini mırıldandım maç sonu: Hay ben senin Beckenbauer’ini de, Mayer’ini de, Bayern’ini de, hem de bütün München’ini de!

COŞKUN TÜRK: Galatasaray, 70 dakika Bayern Münih’e nefes aldırmadı desek yeridir. Ancak savunmada iki bekteki sorun güçlü rakip karşısında ortaya çıktı. Temposu düşünce de yenilgi kaçınılmaz oldu. Puan alsa çok rahatlayacaktı, şimdi daha az hata yapmak zorunda.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Galatasaray hala gruptan çıkma şansını elinde bulunduruyor. Kilit maç Kopenhag. Kazanırsa mükemmel iş yapar. İçerideki Manchester United karşılaşması ise final. Galatasaray bu oyunları iyi biliyor. Bayern’e gücü yetmedi. Böyle takımla oynuyorsan karşı kalede gol kaçıramazsın.

GALATASARAY’IN RİZE SINAVINA DİKKAT

Galatasaray, beklendiği gibi Beşiktaş’ı yendi, yoluna devam etti. Bayern Münih maçı yorgunluğu Rize’de bir sıkıntı yaratır mı?

ŞORAY UZUN: Rize maçı zor. Bir defa deplasmanda, diğeri de dediğiniz gibi takım ciddi yorgun. Rize de hiç boş bir takım değil. İlhan Palut şimdiden planlarını yapıyordur. Okan Buruk, Rize’de rotasyon deneyecektir. Bu rotasyonda yer alacak futbolcuların performansı sonucu belirleyecek diye düşünüyorum. Neresinden bakarsanız bakın zor maç.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş maçında baskılı oynamadan, az pozisyona girerek kazandı. Akıllar Bayern Münih maçındaymış ister istemez. Rize deplasmanında sıkıntı yaşamamak için en azından ilk yarım saatte Bayern’e yaptığı presi yapmalı.

FAİK GÜRSES: Galatasaray ligi zaten yedeğine almış durumda. Yenemiyorsa başka çıkış yolu olmaz. Bu kadar zengin kadro kuruyorsan ve esas rotasyon bu maçta olmalı. Rizespor iç sahada iyi oynuyor ama kazanması zor.

Haberin Devamı

AVRUPA VE LİGDE SERİYE DEVAM

Fenerbahçe, ligin formda ve yenilgisiz takımı Hatay’ı rahat geçti. Rekor üstüne rekor kırılıyor. Bu formdaki Fenerbahçe, Ludogorest ve sonrasındaki Pendik maçlarında sürpriz yaşar mı?

COŞKUN TÜRK: Hatay, son dönemin en zor maçlarındandı, ancak Fenerbahçe işi çabuk bitirdi. Sonrasında oyun disiplini kaybolsa da rahat kazanmasını bildi. Ludogorest maçında büyük rotasyon olacaktır, ancak sürpriz yaşanmaz. Pendik son maçında iyiydi, Fener’in temposuna ayak uydurursa zor maç olur. Uyduramazsa Fener yine favori. 

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe’nin önündeki 2 maçı da peynir ekmek gibi. Bulgar takımı azıcık ucundan zor geçer ama Fener kazanır. Pendik ise morali çok yüksek olan Fenerbahçe’ye direnemez.

ŞORAY UZUN: İki maç için de hiç bir şekilde, en ufak bir sürpriz beklemiyorum. Fenerbahçe Ludogorets’i de, Pendik’i de çok rahat geçer. Hatta farklı geçer diye bir beklentim var. Burada Fenerbahçe’nin rakiplerini küçümsediğim sonucu çıkmasın lütfen. Bu zaten benim haddim değil. Konu Ludogorets ve Pendik ise Fenerbahçe taraftarının endişe edeceği hiçbir bir şey olamaz. Hatay maçında vites küçültmeseydi sonuç daha farklı olabilirdi.

Haberin Devamı

FORMAYI HAK ETMEYEN SORUN ÇIKARAMAZ

İrfan Can Kahveci form tuttu, Ryan Kent ve Batshuayi gibi küskünler sorun çıkarır mı? Emre Mor ve Cengiz de katkı verirse Fener daha tehlikeli bir takım olur mu?

COŞKUN TÜRK: İsmail Kartal son 4 lig maçında artık ideal 11’ini buldu. Kent ve Batshuayi gibi küskünler sorun çıkaramaz çünkü formayı hak etmeliler. Cengiz ve Emre Mor form tutarsa takıma katkıları büyük olur hem rekabet hem kalite açısından.

FAİK GÜRSES: Vallahi bu sorunun içindeki isimleri unutmuştum. Kadroya bakar mısın! Zenginliği bırak, multimilyarder bir ekip. Evdekileri çağırsan yine kazanır.

ŞORAY UZUN: Fener yeterince tehlikeli bir takım. Emre Mor ve Cengiz her takımın kadrosunda rahatlıkla yer bulur. Fenerbahçe’de yer bulmaları form tutmalarına bağlı. Kent ve Batshuayi profesyonel oyuncular. Ücretlerini aldıkça sorun yok.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’TA HER KAYIP KAOS YARATIR

Beşiktaş kongre tarihini belirledi, Burak Yılmaz 11 maç daha kalacak gibi. 11 maç sonunda Kartal yarışta olur mu? Olmazsa fatura yönetime mi Yılmaz’a mı kesilir?

FAİK GÜRSES: Aralık ayına kadar bayağı süre var. Beşiktaş sürekli kazanır, rakipler kaybederse iş değişir. Kritik eşik 9 Aralık’ta Tüpraş Stadı’nda oynanacak Fenerbahçe maçı.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş’ın çıkışa geçmesi için istikrar yani seri galibiyetler lazım. Her puan kaybında kaos daha da büyür ve bunun sonucunda fatura hem yönetime hem Yılmaz’a hem de futbolculara çıkar.

ŞORAY UZUN: Her şeyden önce seçimli genel kurul Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun. Kartal her zaman yarışın içindedir. Şampiyon olmasa bile şampiyonu belirler. Burak Yılmaz’ın oynattığı futbolu beğeniyorum. Kendi kariyerini kendisi belirleyecek. İki maçlık performansına bakınca; Türk futbolunun yeni bir teknik direktör kazandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ben açıklamalarındaki sportmenliği çok beğenenler arasındayım.

ÇEBİ KALACAKSA TARAFTAR İLE BARIŞMALI

Beşiktaş’ta Çebi henüz adaylığını açıklamadı. Çebi devam ederse ya da yeni başkan gelirse ne değişecek ki, sorunlar düzelecek?

FAİK GÜRSES: Gözler Çebi’de. Diğer başkan adaylarına bakacağız. Sorun transferlerde. Onlar düzelir takım yoluna girerse kongre havası da değişir.

COŞKUN TÜRK: Seçimde taraftar oy kullanmıyor, ancak statta takımı bozan ya da coşturan bir güç. Çebi devam ederse taraftarla bir şekilde bağ kurmalı. Çebi olmazsa yeni yönetimin bir süre kredisi olacaktır.

ŞORAY UZUN: Sayın Çebi’nin adaylık konusundaki çekincesini anlamakta güçlük çekiyorum. Çebi aday olsun, bakalım kimler karşısında aday olacak? Ahmet Nur Çebi konuşmaktan çok icraat yaptı. Yeniden aday olmalı. Bakalım diğer yiğitlerin meydana çıkışı nasıl olacak? ‘Bir şey değişir mi?’ derseniz; değişmez derim. Aslında ortada ciddi bir sorun yok. Ne değiştirilmek isteniyor ben anlamadım.

BJELİCA’NIN HASARI ÇABUK ONARILMAZ

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile Alanya’yı 1-0 yendi. ‘Fırtına esti, Av sezonu başladı’ gibi başlıklar abartı değil mi? Trabzon’da sorunlar bitti mi?

FAİK GÜRSES: Alanyaspor kendi kalesine attığı golle kaderini belirledi. Bu maç dışında 3-4 maçı seriye bağlamalı. Bu hafta Karagümrük maçı zor eşik gibi gözüküyor. Taraftar ve camia sabır içinde beklemeli. Bjelica ile çok zaman kaybedildi. Sezon başı yazdık ve söyledik bu hoca ile olmaz diye ama Karadeniz’deki rüzgar cümlemizi karşı kıyıya sürükledi.

COŞKUN TÜRK: Trabzon’da sorunlar tabii ki bitmedi. Zaman lazım. Avcı’ya bu zaman verilirse her geçen hafta Bjelica’nın hasarlarının onarılacağı da bir gerçek.

ŞORAY UZUN: Trabzon’da sorunlar büyük oranda bitti evet. O şehir, taraftarı ile nefes alır. Taraftarın takıma etkisi (menfi ya da müspet) çok fazladır. Avcı geldi, taraftarın keyfi de geldi. Takımın bir oyunu yoktu. Yine yok. Ama olacak. Avcı bu sorunu çözecek. Yönetim de takımı inanılmaz destekliyor. Başlıkların abartılı olup olmadığını göreceğiz ama bence ‘Av Mevsimi’ başladı. Benim yandığım tek konu; Bjelica’ya hiç çalışmadan verilecek dövizler. Yahu sonu belli, ne gerek vardı bu kazığa?