Futbol Aslan sınıf atladı
Paylaş
Aslan sınıf atladı

Galatasaray, Başakşehir galibiyetiyle 4’te 4 yaparken Ziyech ve Tete gol ve asistleriyle ilk 11’in değişmezi olacağını gösterdi. İlk kez forma giyen stoper Davinson Sanchez ne kadar hazır olduğunu kanıtladı.

Galatasaray’da Avrupa maçları ve ligdeki son 4 karşılaşma ilk 11’in yeniden şekilleneceğini gösterdi. Yeni transferler Hakim Ziyech ve Tete sakat veya cezalı olmadıktan sonra ilk 11’in değişmezi olacağını gösterdi. Bu iki oyuncu Galatasaray’ın kalitesini de yukarı taşıdı. Ziyech kalitesine yakışır harika bir golle galibiyet yolunu açarken, Tete sorumluluk alması, oyunu iyi okuması, sahanın her yerinde olmasıyla dikkat çekti. Tete önce Ziyech’e gol attırdı, sonra Kerem Aktürkoğlu’nun kazandırdığı penaltıda pası verdi. Artık Okan Buruk’un elinde Türkiye’de ve Avrupa’da oynatabilecek çok kaliteli ve ayrı 11’ler bulunuyor.

Haberin Devamı

SANCHEZ CİDDİ BİR SEÇENEK

Stoperde Abdülkerim ve Nelsson ikilisinin artık ciddi bir rakibi var. İlk maçına Başakşehir karşısında çıkan Davinson Sanchez, “Sanki 40 yıllık Galatasaraylı gibi” oynadı. Kritik müdahaleler yaptı. Neredeyse Dubois’in attığı golü de çizgiden çıkarıyordu. Kolombiyalı stoper gerektiği zaman gerektiği yerde bulundu. Artık Okan Buruk, Avrupa maçlarında gerekirse Nelsson- Davinson ikilisini oynatma lüksüne kavuştu. Bu oyunculara ek olarak Kerem Demirbay, Kaan Ayhan gibi isimlerin de form tutmaya başlaması Buruk’un elini güçlendirdi. Şimdi sıra Zaha’yı da bu rekabetin içine sokmak.

OTURMAYA GELMEDİM

Galatasaray formasını ilk kez Başakşehir karşısında giyen Davinson Sanchez, “Buraya oturmaya gelmedim. Rekabete hazırım” dedi. Galatasaray’da iyi karşılandığını, kendini evinde gibi hissettiğini belirten Kolombiyalı stoper, “Şampiyonlar Ligi’nde zor bir gruptayız ama onların işini elimizden geldiğince zorlaştırıp, gruptan çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ICARDİ-MUSLERA REKLAM YILDIZI

Galatasaray’ın iki yıldızı Icardi ve Muslera’nın yer aldığı GS Bonus reklamı büyük ilgi gördü. İki sporseverin Icardi’yi kaleci, Muslera’yı forvet olarak düşündüğü reklamın çekimlerinin de oldukça neşeli geçtiği öğrenildi.

İYİ BABA, EŞ VE GOLCÜYÜM

Son 12 maçta 12 gol atarak Burak Yılmaz’ın rekorunu kıran Mauro Icardi, enerjisiyle Galatasaray’a hayat vermeye devam ediyor. Arjantinli golcü, “İyi bir baba, iyi bir eş ve iyi bir golcüyüm. Attığım golleri düşünün, matematikle de aram iyidir. Çocuklarımın matematik ödevlerine yardım ediyorum” diyerek Başakşehir maçından sonra kendini anlattı.