Futbol Aslantepe'de şov zamanı
Paylaş
Aslantepe'de şov zamanı

Galatasaray, milli aranın ardından ligde Samsunspor’u konuk ediyor. Sarı-Kırmızılılar, dünyaca ünlü isimlerle güçlendirdiği kadrosuyla taraftarı önünde gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Milli ara bitti, Galatasaray taraftarına kavuşuyor. Sarı-Kırmızılılar, 5. hafta maçında ligin yeni ekibi Samsunspor’u konuk edecek. Rams Park’ta saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Cihan Aydın yönetecek. Aslan, dünyaca ünlü isimleri transfer ederek güçlendirdiği kadrosu ile gövde gösterisi yapacak. Ziyech, Ndombele ve Zaha, teknik direktör Okan Buruk’un şans vermesi halinde ilk kez taraftarın huzuruna çıkacak. Üst üste 3. lig zaferini hedefleyen Cim Bom, galibiyeti olmayan Karadeniz ekibi önünde güzel futbolla 3 puan istiyor. Taraftarlar da yeni transferleri sahada görmek için sabırsızlanıyor. Galatasaraylı taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi, stat şimdiden kapalı gişe oldu.

Haberin Devamı

KOMUTAN MAURO ICARDİ

Samsunspor karşısında Okan Buruk’un en büyük kozu Mauro Icardi olacak. Arjantinli yıldız, sezona olağanüstü bir başlangıç yaptı. 30 yaşındaki forvet, forma giydiği son 5 karşılaşmada 7 kez fileleri havalandırdı. Bu süreçte 1 de asiste imza atan Icardi, hem ligde iki galibiyet getirdi hem de Sarı-Kırmızılıların Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmasında başrolü oynadı.

EYÜP İMZALADI

Galatasaray, son transferi Eyüp Aydın ile sözleşme imzaladı. Bayern Münih’in ikinci takımında forma giyen 19 yaşındaki ön liberoya 50 bin euro imza parası ödenecek. Bu sezon 240 bin euro kazanacak olan Eyüp’ün maaşı, ilerleyen sezonlarda kademeli olarak artacak. Gurbetçi futbolcu, Trabzonspor’un da devrede olduğu transferde tercihini Sarı- Kırmızılılardan yana kullandı.

Haberin Devamı

GOLÜ UNUTTU

Galatasaray, Samsunspor karşısında gol yememe serisini de sürdürmenin peşinde. İlk hafta Kayseri ile berabere kalan Sarı- Kırmızılılar, Trabzon ve Gaziantep önünde sahadan galibiyetle ayrılmış ve ligde oynadığı üç maçta da kalesini gole kapatmıştı.

YENİLMEZ ARMADA

Sarı-Kırmızılılar, bu sezon oynadığı 9 resmi maçta yenilgi görmedi. Geçen sezondan gelen seriyle birlikte 15 maçtır Galatasaray’ın bileği bükülmüyor. Cim Bom, son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasında oynanan derbide Beşiktaş karşısında yaşamıştı.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Galatasaray, maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamladı. Okan Buruk yönetiminde gerçekleşen idmanda taktik çalışmalar üzerinde duruldu. Hücum varyasyonları çalıştıran genç teknik adam, oyuncularına bol şut emri verdi.

61. RANDEVU

İki takım, lig tarihinde daha önce 60 kez karşılaştı. Aslan, galibiyet sayısında 39’a 7 önde, 14 maç ise berabere bitti. Galatasaray, İstanbul’da oynanan 30 maçın 27’sini kazandı. 83 gol atarken kalesinde 19 gol gördü.

SANCHEZ TRİBÜNDE

Galatasaray’da sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Dün İstanbul’a gelen Davinson Sanchez, kadroda olmayacak ama mücadeleyi statta takip edecek. Bir diğer yeni transfer Eyüp Aydın da maç kadrosunda olmayacak.