Futbol Aslantepe'de şov zamanı! Mertens ve Torreira oynayacak mı?
Paylaş
Aslantepe'de şov zamanı! Mertens ve Torreira oynayacak mı?

Galatasaray, bugün oynayacağı Giresun maçı için, adeta Şampiyonlar Ligi havasına büründü. 40 bin kombine ile tüm localar satılırken, geriye kalan 9 bin 700 bilet de 60 saniye içinde tükenmişti. Cim-Bom, GS Store satışlarında da patlama bekliyor.

Galatasaray üzerindeki ölü toprağını attı, taraftar stada akın etti. 2022-2023 Sezonu’na Antalya deplasmanında galibiyetle başlayan sarı-kırmızılılar, bugün ilk iç saha maçına Giresunspor karşısında çıkacak. Özellikle Torreira ve Mertens transferlerinden sonra iyice havaya giren taraftarın ilgisi, memnuniyet yarattı.

Haberin Devamı

50 BİN CİVARI TARAFTAR

Milliyet'in haberine göre; Giresun maçında tribünde 49 bin 700 sarı-kırmızılı taraftar olacak. Yoğun ilgiden talepleri karşılamakta zorlanan yönetim, “100 bin kişilik kapasitemiz olsaydı stat yine dolardı” ifadesini kullandı. Şimdiye kadar 40 bin kombine bilet satan ve yine locaların tamamının tükendiği, sarı-kırmızılılarda Giresun maçı için satışa çıkarılan 9 bin 700 biletin de 60 saniye içinde tükenmesi, Galatasaray Yönetimi’ni sevindirdi. Bu yoğun ilgiden dolayı Galatasaray Store satışlarında da patlama bekleniyor. Sarı-kırmızılı profesyoneller bugün için ciro rekorunun kırılmasını beklediğini ifade etti.

YENİLER SONRA

Büyük bir şölen hazırlayan Sarı- Kırmızılılar’da yeni transferler Mertens ve Torreira’nın durumları ile ilgili son kararı teknik direktör Okan Buruk verecek. İki yıldızın kadroda olması, ilerleyen dakikalarda şans bulması bekleniyor. Antalyaspor karşılaşmasında sonradan oyuna girip, Gomis’in galibiyet golüne asist yapan diğer yeni transfer Midtsjö’nün ise ilk 11’de sahaya çıkacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

10 NUMARA MERTENS’İN

Galatasaray, yeni transfer Mertens’in forma numarası için anket açmıştı. Taraftarlar, “10 numarayı giysin” dedi. Kulüp de Mertens’in 10 numaralı formayı giyeceğini resmen açıkladı. Cim Bom’da en son 10 numarayı Belhanda giymişti.

15. RANDEVU

Galatasaray ile Giresunspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 14 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 6 kez sahadan galip ayrılırken, 3 kez de yeşil-beyazlılar rakibini mağlup etti. 5 mücadele ise berabere sona erdi. Galatasaray'ın 20 golüne, Giresunspor 12 golle karşılık verdi.
Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında Giresun'da oynanan maçı Galatasaray 2-0 kazanmış, İstanbul'daki mücadeleden de Giresunspor 1-0'lık skorla galip ayrılmıştı.

BU SEZON LİGDE İLK KEZ İÇ SAHADA

Galatasaray, Giresunspor maçıyla Süper Lig'de bu sezon ilk kez taraftarının önüne çıkacak. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon ligde oynadığı 19 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda 33 puan topladı. Aslan bu müsabakalarda 31 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Leo Dubois ile Omar Elabdellaoui, sakatlıklarından dolayı Giresunspor maçında oynamayacak.

Galatasaray'ın yeni transferleri Belçikalı futbolcu Dries Mertens ve Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira, bu hafta takımla çalışmalarda yer aldı. İki futbolcu, Teknik Direktör Okan Buruk'un görev vermesi halinde ilk maçlarına sarı-kırmızılı taraftarların önünde çıkacak.

KADİR SAĞLAM DÜDÜK ÇALACAK

Galatasaray ile Giresunspor arasında oynanacak mücadeleyi hakem Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam'ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adnan Deniz Kayatepe olacak.