Futbol Atsu'nun hayalini gerçekleştirecekler
Paylaş
Atsu'nun hayalini gerçekleştirecekler

Depremde hayatını kaybeden Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, ülkesi Gana’da bir okul inşa etmek için kampanya yürütüyordu. Atsu’nun eski takımı Newcastle United’ın taraftarları, Atsu’nun hayalini gerçekleştirmek için bağış kampanyası başlattı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatayspor’un 31 yaşındaki futbolcusu Christian Atsu da enkaz altında kalmıştı. Atsu’nun cesedine depremin 12’nci günü ulaşılabilmişti. Futbolcunun ölümü uluslararası spor dünyasında büyük üzüntüye neden olmuştu. Atsu’nun 2016-2021 yılları arasında forma giydiği İngiliz Newcastle United takımı geçtiğimiz hafta sonu oynadığı Liverpool maçı öncesinde futbolcu için saygı duruşunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

TARAFTARDAN KAMPANYA DESTEĞİ

Ganalı eski milli futbolcu Atsu, çocuklar için faaliyet gösteren Arms Around the Child adlı hayır kurumunun elçilerindendi. Bu hayır kurumu aracılığıyla ülkesi Gana’da bir okul inşa etmek için kampanya yürütüyordu. Newcastle United’ın taraftar grubu Talk of Tyneside, Atsu’nun hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti. Gana’da bir okul inşa edilmesi için bağış kampanyası başlattılar. Kampanyanın ilk gününde 3 bin sterlin (68 bin 500 lira) bağış toplandı.