Futbol Avrupa'ya Icardi pençesi
Paylaş
Avrupa'ya Icardi pençesi

Tangocu, 2023 senesinde 25 gol atarak Kane (24), Haaland (23) ve Mbappe (23) gibi starları geride bıraktı. Art arda 13 gol atan Arjantinli yıldızın yeni hedefi bu alanda en iyi olmak.

Galatasaray’ın süper golcüsü Mauro Icardi’nin serisi Avrupa’yı sallıyor. İstanbulspor maçını da boş geçmeyen Icardi, 2023 yılındaki gol sayısını 25’e yükseltti. Tangocu, Avrupa’nın 5 büyük liginde bu yıl içinde en çok gol atan oyuncu oldu. Icardi’yi 24 gol atan Harry Kane ve 23’er kez ağları bulan Haaland ile Mbappe takip ediyor. Arjantinli yıldız, ilk 11’de başladığı 13 maçın tamamında gol atarak müthiş bir istatistik yakaladı.

Haberin Devamı

Şimdi hedefi bu seriyi artırıp dünyada unutulmazlar arasına girmek. Ajax’ın efsanesi Johan Cruyff 1966’nın Mayıs-Aralık ayları arasında 17 karşılaşmada gol atma başarısı gösterdi. Josef Bican 1939-40’ta Slavia Prag ile 19 maça ulaştı. Zirve Barcelona ile 2012-13’te 21 maç üst üste gol atan Lionel Messi’nin. Icardi, kalan maçlarda dünya futbolunun efsanelerinin arasına girmek için mücadele edecek.

BOYALI ZEMİN FESİH GETİRDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Atatürk Olimpiyat Stadı’nın bakımını yapan firmanın sözleşmesinin perşembe günü itibarıyla feshedileceğini duyurdu. İstanbulspor-Galatasaray maçında Torreira elleri boyalı ve formasının yeşil olmasıyla zeminin boyandığını anlaşılmış, TFF harekete geçmişti.

Haberin Devamı