Futbol Başakşehir TFF ve MHK'yi istifaya davet etti
Paylaş
Başakşehir TFF ve MHK'yi istifaya davet etti

Türk futbol dünyasında sular durulmuyor. 8 Mart tarihinde MHK'nin aldığı hakem klasmanı ve yeni liste kararından bu yana yaşanan gelişmeler oldukça yankı uyandırdı. Son olarak dünkü Tahkim Kurulu duruşmasında görevden alınan hakemler, göre iade edilmişti. Başakşehir, bu gelişmeyi olumlu karşıladı ancak TFF ve MHK'yi istifaya davet etti.

 Başakşehir'den yapılan resmi açıklama şöyle:

Haberin Devamı

"Merkez Hakem Kurulu'nun 8 Mart günü çok yanlış bir zamanlama ile hukuka ve vicdana aykırı almış olduğu 'etik dışı' kararın Tahkim Kurulu tarafından iptal edildiğini ve liste dışı kalan hakemlerin görevlerine devam edeceğini öğrenmiş bulunmaktayız.
26 Mart 2022 sadece bir tarih değil, Türk futbolu ve adaletinin yanı sıra kaybolan güven unsurunun yeniden doğuşu için umutlarımızın yeşerdiği bir gün olarak yerini alacaktır.
Hem talimatlarda bihaner olan mevcut Merkez Hakem Kurulu'nun hem de ülke futbolumuzun yurtiçinde ve yurtdışında saygınlığını yitirmesine neden olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm bu yaşanan sürecin ardından mevcut görev ve sorumluluklarına devam etmesi söz konusu olamaz.
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak Tahkim Kurulu'nun 'tarihi' kararının ardından sürecin henüz birmediğini ve gelişmelerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Haberin Devamı