Futbol Benzema'nın iyileşme süresi ortaya çıktı
Paylaş
Benzema'nın iyileşme süresi ortaya çıktı

Ballon d'Or'un son sahibi Karim Benzema önceki gün Fransa Milli Takımı'nın antrenmanında sakatlanmıştı. Turnuvaya ramak kala akatlık haberiyle sarsılan Benzema ve Fransa'ya kötü haber geldi.

 

Fransa Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in starı Karim Benzema, Dünya Kupası'na günler kala sakatlandı. Benzema sol uyluk kuadriseps bölgesinde ağrı hissederek antrenmanı yarıda bıraktı.

Haberin Devamı

Fransız yıldızın turnuvayı kaçırma ihtimali konuşulurken korkulan başa geldi. Doha'daki özel bir hastanede Fransa Milli Takımı doktorlarıyla beraber muayene edilen Benzema'ya "en az 3 hafta dinlenmeli" raporu geldi.

Sahalara dönüşü için 3 hafta süre verilen Benzema ise kariyerinde tek eksik olan Dünya Kupası için sahaya çıkmak istiyor. Uzun süre milli formadan uzak kalan yıldız oyuncu forma giyeceği son Dünya Kupası turnuvasını kaçırmak istemiyor. Benzema'nın risk alıp iğne ve takviyelerle oynama durumu söz konusu olabilir. Özellikle Fransa grup aşamasını geçerse bu konu gündeme gelecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, "Bu Dünya Kupası'nı bir hedef olarak koyan Karim için çok üzgünüm. Bu son darbeye rağmen takımıma güvenim tam. Bizi bekleyen büyük zorluğun üstesinden gelmek adına her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fransa'nın 21 Kasım Pazartesi gecesine kadar Karim Benzema'nın yerine kadroya birini dahil etme şansı bulunuyor. Fakat Benzema hariç 25 kişinin yer aldığı kadroya ekleme yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir karar verilmiş değil. Kadroya birinin dahil edilip edilmemesi konusunda Didier Deschamps'ın kararı bekleniyor.