Futbol Beşiktaş, Avrupa'da turladı
Paylaş
Beşiktaş, Avrupa'da turladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Tur Ön Eleme rövanş maçında Beşiktaş, deplasmanda Arnavutluk temsilcisi KF Tirana’yı 2-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Siyah-beyazlılar 3. eleme turunda Neftçi Bakü ile karşılaşacak.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Haberin Devamı

54. dakikada sol kanattan Salih’in ortasında kale önünde Muleka’nın şutu auta gitti.

57. dakikada sağ kanattan Hadziahmetovic’in kullandığı köşe atışında ön direkte Salih’in kafayla arkaya gönderdiği topu Amartey kafayla ağlara gönderdi. 0-1

63. dakikada ceza yayına yakın bir noktadan Onur Bulut’un yerden şutunda top yandan dışarı gitti.

75. dakikada Tiranalı oyuncunun hatalı pasında ceza sahasında topla buluşan Aboubakar’ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-2

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

8. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan Gedson Fernandes’in şutunda top yandan auta çıktı.

10. dakikada Masuaku’nun sol kanattan köşe atışında ceza sahası içinde Aboubakar’ın kafa vuruşunda kaleci Selmani topu rahat bir şekilde kontrol etti.

Haberin Devamı

38. dakikada ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Gedson Fernandes’in şutunda savunmaya da çarpan top kornere çıktı.

45+7. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan Muleka’nın pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Onur Bulut’un gelişine vuruşunda kaleci Lika meşin yuvarlağı güçlükle çeldi.

 

 

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci Ön Eleme Turu rövanşında KF Tirana ile deplasmanda karşılaşıyor. Siyah-beyazlılar İstanbul'da oynanan ilk maçı 3-1 kazanmıştı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, KF Tirana karşısına ilk maçtaki kadrodan hiç bir değişiklik yapmadan çıktı.

Kaleyi her zaman olduğu gibi Mert Günok'a emanet eden Güneş, geri dörtlüyü Rosier, Necip, Colley ve Masuaku'dan oluşturdu. Tecrübeli teknik adam orta sahada Amir, Salih ve Gedson üçlüsünü bozmadı. Şenol Güneş'in hücumdaki üçlüsü ise ilk maçtaki gibi Onur, Muleka ve Aboubakar oldu.

AMARTEY KADRODA YER ALDI

Beşiktaş'ta yeni transferlerden Amartey ilk kez takım kadrosunda yer alırken, yeni transfer Rebic kurallar gereği Tiran'a getirilmedi.

Sakatlıktan bir türlü kurtulamayan ve yeniden sakatlandıktan sonra iyileşme sürecinin 1 haftayı bulacağı söylenen Ghezzal da Arnavutluk'ta olmayan bir başka futbolcuydu. Beşiktaş'ta ayrıca uzun süreli sakatlıklarını henüz atlatamayan Cenk Tosun ve Tayyip Talha bulunuyor. Bu futbolculardan Cenk Tosun takım antrenmanlarına yavaş yavaş dahil olurken, Tayyip Talha bireysel idmanlarına devam ediyor.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ TAKIMIN YANINDA

Beşiktaş yönetimi Tiran'da takımı yalnız bırakmadı. 2'nci Başkan Engin Baltacıoğlu, Asbaşkanlar Emre Kocadağ ile Serhan Çetinsaya, sayman üye Murat Kılıç, amatör şubelerden sorumlu yönetici Seyit Ateş, Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Fırat Fidan, Ahmet Akçelik, Tarkan Ser ve Elçin Kılıç ile Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı Şahabettin Önkol takımla birlikte Tiran'a gelerek karşılaşmayı takip etti.

Dün takımla gelemeyen Başkan Ahmet Nur Çebi de akşam saatlerinde şehre gelerek karşılaşmayı yerinde takip etti.

Haberin Devamı