Futbol Beşiktaş'ta deprem
Paylaş
Beşiktaş'ta deprem

Lugano maçının ardından yapılan zirvede ayrılık kararı çıktı. Deneyimli hoca ile yolların ayrıldığı duyurulurken en geç aralık ayının başında başkanlık seçimi yapılacağı kamuoyuna açıklandı.

Beşiktaş camiası, dün kaos gibi bir güne uyandı. Konferans Ligi’nde Lugano karşısında alınan mağlubiyet kulüpte derin krize neden oldu. İlk önce teknik direktör Şenol Güneş ile yolların ayrıldığı açıklandı. “Şenol Güneş’e emekleri için teşekkür ederiz” başlığıyla yapılan bildirimde şu ifadeler yer aldı: “Lugano maçının ardından bir araya geldiği başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden teknik direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş’e kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” Yönetim ardından olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındığını şöyle duyurdu: “Yönetim kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın hangi tarihte gerçekleştirileceği önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecektir.”

Haberin Devamı

EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Beşiktaş’ın başında ikinci dönemini yaşayan Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımdaki hocalık kariyerinde en kötü lig başlangıcını bu sezon yaptı. Deneyimli teknik adam, daha önceki 5 sezonun hiçbirinde ilk altı haftada 2 yenilgi yaşamamıştı.

TARAFTARIN ROLÜ BÜYÜK

Şenol Güneş’in ayrılığı ve alınan kongre kararında taraftarın büyük tepkisi etkin rol oynadı. Siyah-beyazlı taraflar, Lugano maçının bitiminde hem yönetimi hem teknik heyeti yüksek sesle istifaya çağırmıştı. Taraftarlar, maç bitimiyle stattan ayrılmayıp bir süre daha durumu protesto etmişti.

TEKLİF GELİRSE BEN HAZIRIM

Şenol Güneş’in istifasının ardından takımın başına kimin geçeceği merak konusu. Yeni hoca olarak ismi geçen Rıza Çalımbay, göreve hazır olduğunu açıkladı. 2005’te Del Bosque sonrası bir süre teknik patronluk koltuğunda oturan deneyimli hoca, “Şu anda her şey taze. Bana gelen teklif yok. Ancak teklif gelirse her zaman hazırız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ÇEBİ GÜVEN TAZELEYECEK EN GÜÇLÜ ADAY ÇALIMBAY

Ligde liderin 8 puan arkasında olan, Avrupa Konferans Ligi’nde 2-0 öndeyken 9 dakikada yenilen 3 golle Lugano’ya yenilen Beşiktaş’ta bütün taşlar yerinden oynadı. Maç sonrası statta 3 saati aşan yönetim toplantısı yapıldı. Teknik direktör Şenol Güneş de bu toplantıya katıldı. Güneş, başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşüp orta yolu bularak ayrılmak istediğini söyledi. Dün kulüpten önce bu ayrılık açıklandı, sonra da olağanüstü seçim kararı. Toplantıda başkan Çebi’nin “Yönetim beni çok yalnız bıraktı” diye sitem etmesi üzerine buna çok sert tepki gösteren yöneticiler oldu ve ipler koptu. Çebi’nin yeni oluşturacağı yönetim listesiyle seçime girmesi bekleniyor. Dün itibarıyla resmi olarak başkanlığa adaylığını açıklayan olmadı.

İSTANBUL MAÇINDA BURAK YILMAZ

Beşiktaş’ın yarın İstanbulspor ile oynayacağı maçta takımın başında Burak Yılmaz olacak. Sonrasında milli ara olacağı için teknik direktör arayışı başlayacak. Taraftar, Sergen Yalçın’ı çok istiyor ancak bu yönetimin listesinde yok. Seçime kadar görev yapması beklenen en güçlü aday Rıza Çalımbay. Milli ara sonrasında Galatasaray ile yapılacak derbide yeni teknik direktör takımın başında olacak

Haberin Devamı

KOLTUK BURAK’IN

Beşiktaş’ta geçici teknik direktörlük görevi Burak Yılmaz’a verildi. Siyah-beyazlılar, takımın İstanbulspor maçına yardımcı antrenör Burak Yılmaz yönetiminde başladığını duyurdu.

MASUAKU ŞOKU

Üzerinde kara bulutlar dolaşan Beşiktaş’a bir kötü haber de Masuaku’dan geldi. Yıldız futbolcunun, sağ uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem tespit edildiği açıklandı. Masuaku, İstanbulspor maçında forma giyemeyecek.

HAFTANIN GOLÜ ABOUBAKAR’DAN

Lugano karşısında şok bir yenilgi alıp özellikle maçın son bölümlerinde tel tel dökülen siyah-beyazlılarda Aboubakar oynadığı sürede sahanın en iyisiydi. Kamerunlu forvet, takımını iki farklı öne geçiren golleri atsa da yenilgiye engel olamadı. 31 yaşındaki futbolcunun bu performansını taçlandıran UEFA oldu. Avrupa futbolunun patronu, karşılaşmanın 38. dakikasında Ghezzal’ın sağ kanattan yaptığı ortada penaltı noktasından Aboubakar’ın, kafa vuruşuyla Beşiktaş’ı 1-0 öne geçiren golünü, Konferans Ligi’nde haftanın golü seçti. Yıldız oyuncu; Joshua King (Fenerbahçe), Almir Kryeziu (Ballkani) ve Benjamin Nygren’in (Nordsjaelland) önünde ilk sırayı elde etti.

Haberin Devamı

HIRÇIN ROSİER

Lugano yenilgisinde faturanın kesildiği bir diğer isim Rosier oldu. Yıldız oyuncu, gördüğü kırmızı kartla takımını eksik bıraktı. Beşiktaş formasıyla 6. kez kırmızı kartla cezalandırılan Fransız futbolcu, Quaresma’dan (9) sonra siyah-beyazlı takımda en fazla oyundan atılan ikinci isim oldu.