Futbol Beşiktaş'ta deprem! 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı
Paylaş
Beşiktaş'ta deprem! 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı

Beşiktaş'ta 3-1 kaybedilen Fenerbahçe derbisinin yankıları sürüyor. Dev maçta yıldız futbolcuların performansı tartışmaları beraberinde getirirken siyah-beyazlı ekipte 5 futbolcunun kadro dışı bırakıldığı açıklandı.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Derbide futbolcuların performansların tartışılmaya devam ederken 5 futbolcunun kadro dışı bırakıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

5 YILDIZ KADRO DIŞI BIRAKILDI

Beşiktaş'tan yapılan açıklamaya göre Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını duyurdu.

Beşiktaş'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Haberin Devamı

Skorer'in haberine göre Beşiktaş’ta yönetim kurulu ve teknik heyet kötü gidişatı durdurmak için radikal kararlar almaya hazırlanıyordu. Siyah-beyazlı ekip hayal kırıklığı nyaratan oyuncular için resmen harekete geçti.

Eric Bailly, Daniel Amartey, Jean Onana ve Rachid Ghezzal ile devre arasında yolların ayrılması planlanıyor.

ABOUBAKAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın derbide sürpriz biçimde yedeğe çektiği Vincent Aboubakar son yarım saatte görev yaparken hiçbir varlık gösterememişti. Kamerunlu santrfor karşılaşmayı isabetli şut atamadan ve gol pozisyonuna giremeden bitirdi.

Süper Lig’deki son 7 maçın üçünde sakatlığı yüzünden oynamayan Aboubakar forma giydiği 4 karşılaşmada golle buluşamadı. Deneyimli futbolcu ligdeki son golünü 8 Ekim’de İstanbulspor’a atmıştı. Kafası haftalardır Afrika Uluslar Kupası’nda olan ve bu nedenle performansı adeta dibe vuran Aboubakar kadro dışı bırakıldı.

Kamerunlu futbolcunun 2025’e kadar sözleşmesi bulunsa da toparlanamaması halinde gönderilmesi düşünülüyor. Suudi Arabistan’a geri dönebileceği ileri sürülen 31 yaşındaki forvetin kontratında özel bir çıkış maddesi olduğu da ifade ediliyor.

BAILLY SABIRLARI TAŞIRDI

Manchester United’dan bedelsiz transfer edilen Bailly’nin sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Fenerbahçe derbisinde iki penaltı yaptıran Fildişi Sahilli stoperin karşılıklı anlaşmayla gönderilmesine sıcak bakılıyor.

Haberin Devamı

MÜZMİN SAKAT GHEZZAL

Kartal’da Sergen Yalçın yönetiminde 2020-2021 sezonunda elde edilen tarihi şampiyonluğun en önemli mimarlarından olan Rachid Ghezzal bitmek bilmeyen sakatlık sorunları yüzünden kredisini tamamen tüketme noktasına geldi. Bonservisi Ağustos 2021’de 3 milyon euro karşılığında Leicester City’den alınan Cezayirli yıldız 2021-2022 sezonunda 45 maça çıkarken 5 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

Ghezzal son 2 yılda ise yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle beklentilere yanıt veremedi. Geçen sezon sadece 11 maçta forma giyen deneyimli oyuncu bu sezona da sakatlık sorunlarıyla girdi.

Siyah-beyazlılar kontratındaki uzatma opsiyonunu kullanmayarak deneyimli futbolcuyu gönderecek.

ROSIER TOPARLANAMADI

Beşiktaş'ın yaşadığı şampiyonlukta en önemli pay sahiplerinden biri olan Rosier için daha sonrasında siyah-beyazlı kulüp Galatasaray ile transfer savaşına girmişti. Bonservisiyle kadroya katılan yıldız isim sonrasında beklentileri bir türlü karşılayamadı.

Haberin Devamı

CEKETİ GÜNDEM OLMUŞTU

Galatasaray derbisi öncesinde kişisel Instagram hesabından 8 ve 0 yazan ceketli bir fotoğrafını paylaşan Valentin Rosier, sosyal medyada gündeme oturmuştu

Instagram hesabında başka bir gönderi bulunmayan 27 yaşındaki sağ bekin söz konusu paylaşımına siyah beyazlı taraftarlar tepki gösterdi. Yapılan olumsuz yorumlar ve uyarılara rağmen Rosier'in bu paylaşımı silmemesi ya da herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekMİŞTİ

KULÜP TARİHİNİN EN ÇOK KART GÖREN 2. YABANCI OYUNCUSU

Siyah-beyazlı forma ile 2’si kiralık olmak üzere 4. sezonunu yaşayan başarılı sağ bek, hakemler tarafından 6. kez kırmızı kartla cezalandırıldı ve kulüp tarihinde en çok kırmızı kart gören ikinci yabancı oyuncu oldu. Beşiktaş’ın Portekizli yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma, 9 kırmızı kart ile ile ilk sırada yer alıyor.