Futbol Bırakın kavgayı futbol oynayın
Paylaş
Bırakın kavgayı futbol oynayın

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde futbol sıfırın altında kaldı. Saha içindeki oyuncuların kapışması, penaltı tartışması dışında, Süper Kupa öncesinde “Yan yana gelmeyiz” açıklaması da gündeme oturdu. Sporsever artık kavga değil, iyi futbol, hak edilen şampiyonluk istiyor.

EZELİ RAKİPLER EBEDİ DOST OLDUĞUNU UNUTUYOR

Haberin Devamı

Derbiye damga vuran olay Icardi-Djiku pozisyonunda oldu. Galatasaray tarafı penaltı, kırmızı kart diyor. Fenerbahçe şiddetle reddediyor. Icardi’nin gözünün altındaki morlukla fotoğraf paylaşması, Fenerbahçe’nin buna büyük tepki gösterip, Süper Kupa finalinde yan yana gelmeyeceğiz açıklamasını nasıl yorumlarsınız?

COŞKUN TÜRK: Öncelikle ‘26 kamera nasıl bu pozisyonu net göremiyor’ tartışmalarına bir açıklama yapayım. 26 değil 10 civarı kamera varmış. Bazıları taraftarın emniyeti gözetilerek kurulamamış kameraların. Bu nedenle o pozisyonda çok net görüntü yok. Olmadığı için de VAR hakemi pozisyonu izlemeye çağırmamış. Gözdeki morluğun da o pozisyonla ilgisinin olmadığına dair başka pozisyonlar da var. Zaten kutuplaşmış toplumda iki ezeli rakibin böylesine keskin çizgilerle uzaklaşması da hiç iyi değil. Hem ülke hem Türk futbolu açısından.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Bir derbi oynayıp adına dev maç diyorlar. Zemine gelen cüce bir futbol ve hiçbir halta benzemeyen bir karşılaşma. Sonra kalkıp, ben haklıyım, sen haksızsın isimli tiyatroyu sahneye koyuyorlar. Bu ne yaaa. Çalınan her düdük sonrası hakemin üzerine yürüyen 20’ye yakın oyuncu. Arabistan’daki finalde buna yakın görüntüleri bir kez daha yaşayacağız anlaşılan. Geçmişte bir sulu derbi oynanmıştı. Buna da sinir derbisi diyeceğiz galiba.

ŞORAY UZUN: Burada sorun yeterli açıdan net görüntü veremeyen yayıncı kuruluşun servisi. Daha net bir açı var ve servis edilmediyse zaten büyük skandal. Elde olan görüntülere bakıldığında Djiku İcardi’ye vuruyor. İcardi maç içinde çok itilip kakıldığı için gözündeki morluğun nedeni o darbe miydi bilemiyorum. Ama Djiku’nun bir darbesi var. Sarı kartı da bilemiyorum ama pozisyon bana göre penaltı. Icardi neden kendini öyle atsın? Fenerbahçe’nin Galatasaray’la yan yana gelmek istememesine ne diyeyim? Bir maç öyle ya da böyle oynanmış ve bitmiş. Galatasaray’ın maçtaki bir pozisyona itirazı var. Olamaz mı; senin daha önce benzer iddiaların olmadı mı? O zaman bu davranışı nasıl değerlendirelim? Ne diyelim mesela; kompleks mi? Yüz küsur yıllık kulüpler. Bu kadar yan yana gelemeyecek ne var? Kişisel kibir mi? Ya bir bırakın bu işleri. Bu yaptıkları kulüplerinin adının çok altında davranışlar.

Haberin Devamı

ADI DERBİ TADI FİYASKO

Merakla beklenen derbi futbol anlamında fiyaskoyla bitti. Kendini yere atanlar, hakeme baskı kurmaya çalışanlar, yıldızların hiçbir şey yapamaması nasıl açıklanır?

COŞKUN TÜRK: Türkiye’de futbolseverler bu derbiyi büyük merakla bekliyordu, evet. Çünkü bu sezon iki takım diğerlerinden ayrıldı. Hem oyuncu kalitesi hem de futbollarıyla. Ancak iki takımın teknik direktörü derbide ‘önce güvenlik’ düşüncesinde olunca bu ortaya sıkıcı bir maç getirdi. Şampiyonluk Galatasaray’ın stadında oynanacak maça da kalır, son hafta averaj hesaplarına da. Ancak bu iki takım uzun maratonda daha çook puanlar kaybedecektir.

FAİK GÜRSES: En berbat derbi bu olabilir. Hatta sulu derbiyi bile geçti. En küçük faulde kendini yere atıp hakeme diklenen futbolcular, Arda Kardeşler’i tehdit etti. Ayıp yaaa...

ŞORAY UZUN: Derbinin sadece adı derbiydi. Dediğiniz gibi futbol anlamında fiyasko bir oyun izledik. Oyuncuların oyunu da hakeme yardımı da sıfırdı. Bu maçın galibi bence Ali Palabıyık oldu. Bu gerilimin altında hiç ezilmedi. Oraya giden seyirciye de yazık oldu. Dağ fare bile doğurmadı fare! Pazar akşamı sahada beraberliğe dünden razı bir oyun vardı. Bir parça Galatasaray golü düşünür gibi yaptı o kadar. İsmail Kartal bu maçı kaybetmemeyi ön plana almış. Bu da çok anlaşılabilir bir durum. Çünkü Kartal’ın üstündeki baskı Okan Buruk’a kıyasla daha fazla.

Haberin Devamı

KUPANIN SONUCU LİGİ ETKİLEMEZ

Süper Kupa zamanı ve yeri ile tartışıldı. Kupa ne olur, alan ve kaybedenin lig yarışında avantajı ve dezavantajı olur mu?

COŞKUN TÜRK: Planlamada bir yanlışlık olduğu doğru. Yer konusuna gelince; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Süper Kupa Türkiye’de olmalıydı. Kupanın sonucu lige etki etmez. Zaten devre arası başladı, şimdi bundan önceki dönemlerde olduğu gibi transfer konuşma zamanı maalesef.

FAİK GÜRSES: Kupa kesinlikle Türkiye’de oynanmalıydı. Cumhuriyetin 100. yılında ne demek Arabistan? Biz Türküz ve kupamız bu üllkede oynanmalıydı.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Benim anlamadığım şu; TFF Süper Kupa finalinin Riyad’da oynanacağını deklare mi etti? Hayır! İki takımın başkanına da sormadı mı; evet. Onlar da bunu kabul etmedi mi; evet! Bu maçtan iki kulüp para kazanmayacak mı; evet! Eee? Sorun ne? Ha Prag’da oynamışsın ha Riyad’da. 3 saatlik bir uçak yolculuğuna bakar. Bu kupanın sonucu ligimizi zerre etkilemez. Bir kupa finali o kadar. Kazanan müzesine bir kupa daha götürür. Benim gönlümde yatan; 100. yılda kupanın ülkemizde oynanması idi.

YÖNETİMDEN DAKİKA BİR HATA BİR

Beşiktaş, Rıza Çalımbay’ı etik olmayan şekilde gönderdi. İsmi geçen hocalar içinde Kartal’a uygun olan, başarıya taşıyacak olan hangisidir?

FAİK GÜRSES: Rıza Hoca’nın gönderilişi hiçbir Beşiktaş etiğine yakışmıyor. Haince bir karar. Gelen hoca bu kadro ile bir arpa boyu ilerleyemez.

ŞORAY UZUN: Faik (Gürses) abi Rıza Çalımbay’ın gidiş şeklini detaylarıyla yazdı. Etik değil, şık değil, doğru değil. En önemlisi şeffaf değil. Benim yeni hoca adayım Sergen Yalçın. Maceraya hiç gerek yok. Ali Rıza Sergen Yalçın bu takımı hem toparlar hem de Beşiktaş yeni genç yıldızlar kazanır. Yabancı bir teknik direktör zaman kaybı. Tren zaten kaçtı kaçıyor. Yeni bir zaman kaybına gerek olmadığını düşünüyorum.

COŞKUN TÜRK: Yeni yönetim dakika bir gol bir misali büyük yanlış yaptı. Kulübün yaşayan en önemli isimlerinden birine bu yapılmaz. Süleyman Seba’nın yolunda olduğunu iddia edenler ilk hareketlerinde yanlış yöne girdi.

BEŞİKTAŞ SEMİH’İ KEŞFETTİ

Beşiktaş, zirveden uzaklaşınca Semih Kılıçsoy’u keşfetti. Ne yazık ki tüm takımlarda genç oyuncuların kaderi bu. 18 yaşındaki forvet, kısa süreler şans bulduğu 3 maç sonunda (14, 6 ve 1 dakika) Alanya maçıyla 71 dakika sahada kaldı. Semih 80 dakika oynadığı Hatay maçında ilk golünü de attı.

TRABZON GELECEK SEZONA HAZIRLANMALI

Trabzon’un Başakşehir ile berabere kalması homurtuları yükseltti. Tek hedef kupaya ulaşılamazsa Avcı ile devam edilir mi?

FAİK GÜRSES: Trabzonspor sezonu kapattı. Kupayı bile alsa kesmez. Gelecek sezonun planlaması hemen yapılmalı.

ŞORAY UZUN: Trabzonspor şampiyon olamasa da hemen her sezon şampiyonu belirleyen takım oluyor. Lig köprüsünün altından daha çok sular akacaktır. Liderle puan farkının kapanması çok zor görünüyor. Kupanın kazanılamaması durumunda Abdullah Avcı’nın kalması zor. Keşke Bjelica ile değil de Abdullah Avcı ile başlansaydı.

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor bu sezon ritim yakalayana kadar böyle gidecek. Tek hedef kupa, olmazsa Avcı gider demek doğru değil düşüncesindeyim. Çok büyük sürprizler olmazsa yeni sezonda da Avcı olur takımın başında.