Futbol Brezilya - Belçika maçı özeti
Paylaş
Brezilya  - Belçika maçı özeti

Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları başladı. Kupa favorilerinden Brezilya Belçika karşısında sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı ve Dünya Kupası'na veda etti. Fernandinho'nun kendi kalesine attığı gol ve De Bruyne'nin golüyle Brezilya'yı eleyen Belçika ise yarı finalde Fransa'nın rakibi oldu

MAÇ ÖZETİ

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı ve maç sona erdi

89.DK: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Fagner Lemos, hızlı atağı kesmek için Eden Hazard'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Milorad Mazic tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

84.DK: Neymar'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Philippe Coutinho istediği vuruşu yapamayınca top kalenin sağından farklı şekilde auta çıkıyor.

81.DK: Neymar'ın pasıyla topla buluşan Renato Augusto'nun ceza yayından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin solundan az farkla auta gidiyor.

76.DK: GOL! Brezilya, Renato Augusto'nun golü ile maçta farkı bire indiriyor. Philippe Coutinho'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Renato Augusto'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak Thibaut Courtois'nın solundan ağlarla buluşuyor.

71.DK: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Thomas Meunier, Neymar'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Milorad Mazic tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Thomas Meunier bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

62.DK: Douglas Costa'nın ceza alanında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Thibaut Courtois'dan seken topu önünde bulan Paulinho topu kontrol edemeyince Belçika savunması topu uzaklaştırıyor.

53.DK: Gabriel Jesus'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Vincent Kompany topu uzaklaştırıyor.

47.DK: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Toby Alderweireld, Paulinho'ya hızlı atağı kesmek için kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Milorad Mazic tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

45.DK: İlk yarı sona erdi

37.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Neymar'ın pasıyla topla buluşan Philippe Coutinho'nun, ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda Thibaut Courtois topu kornere çeliyor.

31.DK: GOL! Brezilya'ya büyük şok! De Bruyne farkı 2'ye çıkarıyor. Hızlı gelişen atakta savunmadan topu alan Romelu Lukaku ilerleyerek pasını Kevin De Bruyne'e aktarıyor. Kevin De Bruyne'ün Eden Hazard'ın açtığı boşluğu iyi değerlendirerek ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda meşin yuvarlak uzak köşede ağlarla buluşuyor.

19.DK: Philippe Coutinho'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Thibaut Courtois topa hakim olmayı başarıyor.

13.DK: GOL! Belçika Kompany'nin golüyle öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Nacer Chadli'nin ceza alanına gönderdiği ortasına ön direkte yükselen Fernandinho'nun yaptığı kafa vuruşunda, kaleye yönelen meşin yuvarlak Alisson Becker'in yanından ağlarla buluşuyor.

10.DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Willian'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, seken topu önünde bulan Paulinho istediği vuruşu yapamayınca Belçika savunması topu uzaklaştırıyor.

1.DK: Maç başladı

İLK 11'LER

Brezilya: Alisson, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Fernandinho, Paulinho, Willian, Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus

Belçika: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli, De Bruyne, Hazard, Lukaku

REKABETTE BREZİLYA ÜSTÜNLÜĞÜ

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında Brezilya'nın üstünlüğü bulunuyor. Brezilya ile Belçika arasında bugüne kadar oynanan 1'i resmi 3'ü hazırlık karşılaşması olmak üzere 4 maç oynandı. Güney Amerika ekibi 3 karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılırken, Belçika 1 maçı kazanabildi. İki takım arasında oynanan maçlarda beraberlik çıkmadı. Rekabetteki son 3 maçı kazanan Brezilya'nın attığı 10 gole, Belçika 6 golle karşılık verdi.

İLK MAÇ 1963'TE

Brezilya ile Belçika tarihlerinde ilk kez 24 Nisan 1963'te karşı karşıya geldi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan hazırlık mücadelesini ev sahibi ekip 5-1 kazandı. Bu karşılaşma Belçika'nın güçlü rakibi karşısındaki tek galibiyeti olarak da kayıtlara geçti.

DÜNYA KUPASI'NDAKİ 2. MAÇ

İki ekip bugün oynayacakları mücadele ile Dünya kupalarında ikinci kez karşı karşıyagelecek. Brezilya ile Belçika, Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası'nda son 16 turunda eşleşti. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmayı Brezilya yıldız oyuncuları, Rivaldo ve Ronaldo'nun golleriyle 2-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Bu mücadele iki takım arasındaki son maç oldu.

GOL ORTALAMASI 4

Brezilya ile Belçika arasında oynanan karşılaşmalarda golsüz maç bulunmuyor. İki takımın rekabetinde oynanan 4 maçta tam 16 gol atıldı. Bu da maç başı 4 gol ortalamasının tutturulmasını sağladı.

BREZİLYA 109. MAÇINDA

Dünya Kupası'nda 21. kez mücadele eden Brezilya, şampiyonada bugüne kadar 108 maça çıktı.

Güney Amerika ekibi bu maçlarda 73 galibiyet, 18 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. 228 gol atan Brezilya, kalesinde ise 103 gol gördü.

BELÇİKA 46. MAÇINDA

13. Dünya Kupası'nı geçiren Belçika, şampiyonadaki 46. maçını oynayacak. Avrupa ekibi geride kalan 45 maçta 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. 64 gol atan Belçika kalesinde ise 70 gol gördü.

Haberin Devamı