Futbol Bronckhorst'un duruşu ikna etti
Paylaş
Bronckhorst'un duruşu ikna etti

Beşiktaş teknik direktör konusunda kararını verdi: Giovanni van Bronckhorst. Hollandalı teknik direktör, özgüveni, 1.5 yıllık planı, makul maaş isteği, yüksek teknik bilgisi ve hırsıyla başkan Hasan Arat’ı ikna etti.

Rıza Çalımbay ile yolları ayıran Beşiktaş bir süredir Bruno Genesio ile pazarlık yapıyordu. Ancak gerek hocanın yüksek maaş isteği, gerek uzun vadeli sözleşme arzusu bu anlaşmanın önünü tıkadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş da bir süredir görüşülen Giovanni van Bronckhorst ile anlaşmaya vardı. Başkan Hasan Arat görüşmede, Hollandalı hocanın fikirlerinden etkilendi, duruşu, 1.5 yıllık planı, yüksek teknik bilgisi ve hırsıyla ikna oldu. 48 yaşındaki hocanın Feyenoord ve Glasgow Rangers’taki başarıları da başkan Arat’ın karar vermesini kolaylaştırdı.

SÜRESİ VE MAAŞI MAKUL

Giovanni van Bronckhorst’un 1.5 yıllık sözleşmeyi kabul etmesi, görüşülen diğer hocalardan daha makul bir rakama (Yıllık 1.3 milyon euro) “Evet” demesi, çalıştırdığı takımlarda gençlere önem vermesi de başkan Hasan Arat’ın kararını etkiledi. Teknik bilgisinin yüksekliği, 4-2-3-1 sistemini uygulatması, Beşiktaş’ın mevcut kadrosunda kısa vadece çok maliyetli transferler istememesi de anlaşmayı kolaylaştırdı. Hollanda basını Bronckhorst’un tek sorununun yıldız oyuncularla zaman zaman sıkıntı yaşamasını gösterdi.

Haberin Devamı

YARDIMCISI İÇİN İKİ EFSANE ADAY

Giovanni van Bronckhorst’un yardımcısı için iki aday ön plana çıktı. NAC Breda’dan ayrılmak isteyen Jean Paul van Gastel ve efsane golcü Roy Makaay. Şu anda Bayern Münih altyapısında çalışan Makaay’ın, Beşiktaş’a gelmek için Alman kulübünden izin istediği öğrenildi. Bronckhorts, daha önce Feyenoord ve Rangers’ta yardımcılığını yapan Makaay’ı ilk tercih olarak listesine koydu. NAC Breda ise, Van Gastel’in ayrılığına izin vermeyeceğini resmen açıkladı. Beşiktaş yönetiminin, “Yardımcı hoca ol” teklifini ilettiği Atiba’nın ise bunu kabul etmediği iddia edildi.