Futbol Bu Fener ezer geçer
Paylaş
Bu Fener ezer geçer

Trendyol Süper Lig’de 4’te 4’lük seriyle zirveye oturan Kanarya, Avrupa’da çıktığı 7 maçı da kazanarak bunu başaran ilk Türk takımı oldu. Şu ana dek 32 gol atarak 1994-95 sezonundan bu yana en iyi performansa ulaşan Fenerbahçe, Avrupa’da galibiyet ve mağlubiyet sayılarını 103’te eşitledi. İsmail Kartal, kadro rotasyonlarından tam verim aldı. Kim oynarsa oynasın takımın ritmi bozulmadı ve Fener, Konferans Ligi’nin favorisi haline geldi.

Gümbür gümbür yoluna devam eden Fenerbahçe, geçmiş sezonlara göre hiç bu kadar ses getirmemişti. Konferans Ligi’nde Nordsjaelland’i evinde 3-1’le geçen Sarı Lacivertliler, Avrupa’da 7’de 7 yapmayı başardı. Bu galibiyet serisine ulaşan ilk Türk takımı olan Kanarya, ligde de 4 maçta topladığı 12 puanla zirvede yer alıyor. İstatistikleri altüst eden Kanarya, çıktığı tüm maçlarda rakip ağları 32 kez havalandırdı. Fener, 1994-95 sezonundaki 31 gollük rekorunu geride bıraktı.

Haberin Devamı

FORMAYI KAPAN SALDIRIYOR

Avrupa’da son 19 maçının 15’ini kazanıp 3’ünde berabere kalan Fenerbahçe, sadece 1 yenilgi aldı. Avrupa’daki galibiyet-mağlubiyet sayıları 103’te eşitledi. Fenerbahçe, Avrupa’da 1 maç daha kazanması halinde galibiyet sayısında öne geçen tek Türk takım olacak. Rakamlardaki başarı saha içinde mücadele eden tüm futbolculara yansıdı. İsmail Kartal, Nordsjaelland karşısında rotasyon yaptı. Crespo ve Batshuayi’nin kulübeden gelip golleri atması herkesin hazır halde olduğunu kanıtladı.

UEFA’YA GÖRE İLK 10’DA

Kanarya’nın üstün başarısı Avrupa Konferans Ligi’ni salladı. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Aston Villa, Legia Varşova’ya 3-2 mağlup oldu. Otoriteler, Fenerbahçe’yi Konferans Ligi’nin favorisi olarak göstermeye başladı. Üst üste 7 maçlık galibiyet serisine imza atan Sarı Lacivertliler, UEFA tarafından Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde en iyi takımlar arasında 10. sırada gösteriliyor. Kanarya aynı zamanda ülke puanına şu ana dek 8 puanlık katkı verdi.

Haberin Devamı

CRESPO-FRED AŞISI TUTTU

Yaz transfer döneminde 6 numara takviyesi yapamayan Fenerbahçe’de bu sorun aşılmış gibi görünüyor. Teknik direktör İsmail Kartal, Crespo’yla 6 numara açığını kapattı. Crespo, önceki gün Fred ile birlikte forma giydiği Nordsjaelland maçında uyumlu bir görüntü verdi. 6 ve 8 numara sorununun ortadan kalkması hem taraftarları hem de teknik heyeti memnun etti.

BATSHUAYİ KARTAL’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Michy Batshuayi, Nordsjaelland maçında oyundan İsmail Kartal’a tepki gösterip çıkmıştı. İkili arasında gerginlik büyümeden bitti. Kartal, Belçikalı golcüye takım olarak bir bütün olduklarını ve herkesin dayanışma içerisinde olması gerektiğini söyledi. Batshuayi ise hareketi için İsmail Kartal’dan özür dilerken, rekabetçi özelliğinden dolayı o an oyundan çıkmak istemediğini söyledi.

YENİLERDEN 17 GOLLÜK KATKI

Fenerbahçe’nin bu sezon transfer ettiği isimler, gol yollarında önemli katkı sağladı. Sarı Lacivertliler’de kaydedilen 32 golün 17’si yeni transferlerden gelirken, 15 gol kadrodaki mevcut oyuncular tarafından atıldı. Edin Dzeko 6 golle zirvede yer alırken, Sebastian Szymanski 5, Dusan Tadic 4, Ryan Kent ve Rodrigo Becao da 1’er kez rakip fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

FENER ARA VERMEDİ

Avrupa’da ve Süper Lig’de yoğun maç trafiğini Alanyaspor maçı ile sürdürecek olan Fenerbahçe, ara vermeden bu karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Sarı Lacivertli ekip, bugün sabah idmanının ardından saat 16.00’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak özel bir uçakla Alanya Gazipaşa Havalimanı’na hareket edecek.

FENERBAHÇE’YE KANADALI GOLCÜ

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, Kanadalı forvet Danielle Alice Steer’i kadrosuna kattığını duyurdu. Geçtiğimiz sezon Avustralya’nın Western United FC takımında forma giyen 24 yaşındaki forvet ile anlaşma imzalandı.