Futbol Cengiz Ünder coştu, Fener farka koştu
Paylaş
Cengiz Ünder coştu, Fener farka koştu

Fenerbahçe, İstanbulspor’u dağıttı: 5-1. Sarı- Lacivertli ekipte Cengiz Ünder 4 golle yıldızlaşırken, diğer gol Dzeko’dan geldi. Tadic’in penaltı kaçırdığı maçta Batshuayi’nin bir şutu direkten döndü.

Fenerbahçe, Cengiz Ünder’in 4 gol attığı maçta İstanbulspor’u 5-1 mağlup etti. Fenerbahçe golü erken buldu. Cengiz Ünder kaleye uzak mesafeden mühtiş bir şut çıkardı. Kaleci Alp Arda’nın müdahalesi yetmedi, Fener 6’da 1-0 öne geçti. Golden sonra Livakovic, mutlak gol pozisyonlarına geçit vermedi. 32’de Cengiz düştü, topu kaybetti. Jackson ortaladı, Muammer kafayla ağları havalandırdı: 1-1. Fenerbahçe iki dakika sonra cevap verdi. Mehmet Yeşil topu ceza sahasından çıkarmak isterken Cengiz baskı yaptı. Mehmet’in çalım attığı topa Cengiz ayak koydu. Top 34’te doğrudan filelere gitti:

Haberin Devamı

1-2. NET FIRSATLAR KAÇTI

Cengiz şov sürdü. 44’te Cengiz yine ceza sahası dışında yine sol ayağıyla uzak köşeye plaseyi yaptı: 1-3. Gol yağmuru bitmedi, 45+1’de Cengiz’in pasında Mert Müldür sağdan çizgiye doğru indi, görerek Dzeko’ya pasını attı. Dzeko ayak içiyle golü attı: 1-4. Cengiz ikinci yarıya da golle başladı. 46’da Szymanski’nin pasında Cengiz Ünder plaseyi uzak köşeye bıraktı: 1-5. Fenerbahçe, 63’te Szymanski’nin düşürülmesiyle penaltı kazandı. 65’te Tadic’in kullandığı penaltıyı Alp Arda kurtardı. İsmail’in baskısıyla Muammer hata yaptı. Kapılan top Batshuayi’ye aktarıldı, 82’de bu oyuncunun şutu yan direkten sahaya döndü. 85’te Ferdi ceza sahasına girdi, vurmak yerine pas atmayı tercih edince İstanbulspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

4 GOLLE TARİH YAZDI

Sezon başında imza atan Cengiz Ünder, İstanbulspor’a patladı. Sakatlığını atlatan, ilk golünü 17. haftada Kayserispor’a atan Cengiz, İstanbulspor önünde kariyerinde ilk kez bir maçta 4 gol birden attı. Fenerbahçe’nin yediği golde hata yapan Cengiz, Dzeko’nun golünün de hazırlayıcısı olmuştu. Maçın toplarından birini hatıra olarak alan Cengiz, “Harika bir gün oldu benim için. Buna ihtiyacım vardı. Yaşanacak şampiyonlukta payım olsun istiyorum. Böyle devam edeceğiz” diye konuştu.

LİDERİZ VE AVANTAJ BİZDE

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Seyir zevki güzel bir maç oldu. Daha farklı da kazanabilirdik. Kaçırdığımız net pozisyonlar var. Biz buraya 3 puan almak için geldik. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi. Kartal, “Sonuçta şampiyonluğa oynuyoruz. Bir şeyi eksik yaptık. Kaçırdığımız gollerden sonra hemen onu telafi etmek istediğimiz için zaman zaman oyun git gele döndü. Rakibe pozisyonlar verdik” diye konuştu.

SONUNA KADAR GİDERİZ

Cengiz Ünder’in 4 gollük performansı için, “Kendine olan güveni geldi. Burada İrfan ve Emre var. Maç maç hepsini değerlendireceğiz” diyen İsmail Kartal şunları söyledi: “Derbilerde berabere biten maçtan sonra avantajın ele geçirildiğine katılmıyorum. Şu an lider biziz avantaj bizde. Ligin sonuna kadar gidebileceğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

DAHA FAZLA ATABİLİRDİK

Mert Müldür, karşılaşmaya gelen 20 bini aşkın Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “5 gollü galibiyet mutlu etti. Daha fazla atabilirdik. Son vuruşlarda konsantrasyon eksikliği vardı. İnşallah böyle devam ederiz” dedi. Mert,4 gol atan Cengiz’i kutlarken daha iyi olacağının sözünü verdi.

ŞAMPİYONLUĞU ÇOK İSTİYORUZ

Fenerbahçe’nin savaşçı oyuncusu İsmail Yüksek, “Bu sene şampiyonluğu istiyoruz. Yıla böyle farklı galibiyetle başlamak mutluluk verici. Hafta içi erteleme maçı var, Konyaspor’a karşı. Liderliğimiz devam ediyor. Çok iştahlıyız” diye konuştu.