Futbol Çılgın Türkler korku saldı
Paylaş
Çılgın Türkler korku saldı

Türkiye’nin grup lideri olarak Avrupa Şampiyonası’na katılması göz korkuttu. Montella ile bambaşka kimliğe bürünen Ay-Yıldızlılar, şimdiden Almanya’da düzenlenecek turnuvanın favorileri arasında anılmaya başladı.

A Milli Takım’ın grup lideri olarak EURO 2024 vizesi alması büyük yankı uyandırdı. Tarihinde bir büyük turnuvaya ilk kez lider gidecek olan Ay-Yıldızlılar’ın bu başarısı Avrupa’nın gözünü korkuttu. Dış basında Türkiye’nin ismi, Avrupa Şampiyonası’nın favorileri arasında anılmaya başladı.

Haberin Devamı

Yapılan yorumlarda, Montella’nın takımın başına geçmesiyle bambaşka bir kimliğe bürünen millilerin, özellikle Almanya ile oynanan hazırlık maçındaki müthiş performansına dikkat çekildi. Milli takımın kaybetmeyi asla kabullenmeyen görüntüsünün üçüncülük yaşadığımız EURO 2008’i hatırlattığı vurgulandı. Almanya’da düzenlenecek turnuvada gurbetçi vatandaşların çokluğu sebebiyle büyük bir taraftar desteği alacak olan Türkiye’nin şampiyonanın en fazla can yakacak takımı olduğu belirtildi.

HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, grubu lider bitirerek hayallerimizi gerçekleştirdiğimizi söyledi. Bundan sonraki hedefi, EURO 2024’te önce gruptan çıkmak ardından da gidebildiğimiz yere kadar gitmek olarak belirlediklerini belirten Büyükekşi, “Bunu yapabilecek güç bizde var. Genç ve kaliteli bir ekibimiz var. Bu takım, bu ülke güzel şeylere layık” dedi. Montella’nın takımın başına geçme sürecine de değinen Büyükekşi, “Hocamızı daha önceden tanıyorduk. Mart ayında da böyle bir şeyi aklımızdan geçirdik. Ermenistan ve Japonya maçından sonra hocanın (Kuntz) futbolcularla ilgili olumsuz düşünceleri bizi bu yola itti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GELİŞİMİ SEVİYORUZ

Milli takımın orta sahadaki dinamosu İsmail, ülkemizi daha fazla gururlandırmak istediklerini söyledi. Tarihte ilk kez gruptan lider çıktığımızı belirten yıldız futbolcu, “Jenerasyon olarak çok genciz ama gelişimi seven bir takımız. Tek hedefimiz Almanya’da iyi işler yapmak” dedi. Milli stoper Samet ise “İyi bir karakter koyduk. Çok istedik lider gitmeyi. İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda daha iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.

COLLİNA’DAN SONRA JUG!

Sloven hakem Matej Jug, milli takım lehine verdiği penaltı ile Galler cephesinden tepki çekse de bize uğurlu geldi. Deneyimli hakem, iki sezon önce UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray’ın, Lazio’yu 1-0 yendiği maçı da yönetmişti. Jug için sosyal medyada “Collina’dan sonra en sevdiğimiz hakem” yorumu yapıldı.