Futbol Cumhurbaşkanı Erdoğan ile FIFA Başkanı Infantino'dan maç sözü
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile FIFA Başkanı Infantino'dan maç sözü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu'na katılmak için New York'a gitmişti. Burada bazı temaslar kuran Erdoğan, son olarak FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi. İkilinin arasındaki futbol sohbeti ve Katar'daki Dünya Kupası için verilen söz, eğlenceli anlara sahne oldu.  

 

FIFA Başkanı Gianni Infantino ile New York'ta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu kapsamında temaslarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Infantino'nun, Erdoğan'a futbol topu hediye ettiği buluşma eğlenceli anlara sahne oldu.

Erdoğan'ın hediye topa kafa vuruşu yapmasıyla başlayan sohbette Infantino, "Bu toptan sadece bir tane üretildi, o da sizde" dedi. Erdoğan ise topu kameralara göstererek, "Üzerinde adım yazıyor" dedi ve Katar'daki Dünya Kupası organizasyonuna da katılacağını söyledi.

Infantino'nun "Orada oynarsınız da" demesi üzerine Erdoğan, "Sen de oynayacak mısın? Sen oynarsa ben de oynarım, ona göre hazırlıklı geleyim" cevabını verdi. Infantino ise "Tabii ki oynayacağım, aynı takımdayız" dedi.

Katar Emiri Şeyh Temim'in de oynayıp oynamayacağını soran Erdoğan'a cevap veren Infantino, "O tenis oynuyor ama sorun değil" deyince gülüşmeler yaşandı.

Haberin Devamı

Sohbete daha sonra İsrail Başbakanı Yair Lapid de dahil oldu. Lapid, Erdoğan'a tuttuğu takımı sorunca Cumhurbaşkanı, "Bir numara Milli Takım tabii ki, ama Fenerbahçe" dedi. Lapid, "İsrail takımları olarak Fenerbahçe ile ilgili kötü anılarımız var, bizi hep yeniyorlardı" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynayan İsrailli eski futbolcu Haim Revivo'dan bahsederek, "Revivo çok iyi oyuncuydu" dedi.