Futbol Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Angola maçını izledi
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Angola maçını izledi

Ampute Futbol Milli Takımı'nın Angola'yı 4-1 mağlup ederek kupaya uzandığı karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın Nef Stadı'nda oynanan Türkiye-Angola final karşılaşmasını takip etti.

Haberin Devamı
Dünya Kupası, Ampute Futbol Milli Takımı’nın ellerinde yükseldi Ampute Futbol Milli Takımı, 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde Angola’yı 4-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşırken, ay-yıldızlılar kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Karşılaşmayı statta takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında torunu Ahmet Akif Albayrak da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılaşmayı 4-1 kazanarak şampiyonluğa ulaşan Ampute Futbol Milli Takımımıza kupasını verdi.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Milli Takımın tarihi başarısının ardından sosyal medya hesabından kutlama mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ampute Futbol Dünya Kupası Şampiyonu olan Ampute Futbol Millî Takımımızı kararlı mücadeleleri, gayretleri ve bu muhteşem başarıları için canıgönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"BU AZMİN, BU HIRSIN ÖNÜNDE HİÇBİR ŞEY DAYANMAZ"

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası finali sonrası TRT Spor'a değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Gerçekten burada bir ders var. O ders şu; Bu engelli kardeşlerimizin, hırsı, azmi, kararlılığı, futbolun diğer sağlam branşlarına örnek. Bu azmin, bu hırsın önünde hiçbir şey dayanmaz. Bundan dolayı gösterdikleri azim ve hırslılık sebebiyle şahsım, milletim adına Ampute Milli Takımı'mızı tebrik ediyorum. Kutluyorum. Avrupa Şampiyonluğu ardından şimdi dünya şampiyonluğu... Angola da sıradan bir takım değil. Angola'nın biliyorsunuz daha önceden dünya şampiyonluğu var. Bizi de onların farklı yenişi var. Böyle bir takımı yenmek, onlardan bu rövanşı almak gerçekten alnı öpülesi sporcularımız, gençlerimiz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Milletimizin gözü aydınlık olsun."