Futbol Derbi bitti derdi kaldı
Paylaş
Derbi bitti derdi kaldı

Galatasaray’ın yıldızı Icardi’nin gözündeki morluk tartışma çıkardı. Sarı-kırmızılılar, Djiku’nun darbesi olduğunu belirtip penaltı isyanında bulundu. Fenerbahçe de “Mağduriyet yaratılmaya çalışılıyor” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi futboldan uzak bir görüntüde 0-0 sona erdi. Derbi sonrası Icardi’nin gözünün morarması gündem oldu. Sarıkırmızılılar, 22. dakikada ceza sahası içinde Mauro Icardi’nin Alexander Djiku ile girdiği ikili mücadelede yüzüne darbe almasıyla gözünün morardığını ve pozisyonun penaltı kararı ile neticelenmesi gerektiğini savundu. Icardi’nin Oosterwolde’nin topuğundan aldığı darbeyle ve kale direğine çarptıktan sonra gözü morardığı iddiaları da var.

Haberin Devamı

26 KAMERA GÖREMİYOR!

Galatasaray, “Adaletin sadece kendileri için olmasını isteyenler, Türk futbolunu manipüle etmeye devam ettiler! VAR odası ve 26 kamera göremiyor ve onlar adına utanıyoruz. Türk futbolunu bu noktaya getirenler utanacaktır” açıklamasını yaptı. Fenerbahçe, “Oyuncunun kale direğine çarpması yoluyla mağduriyet yaratılmaya çalışılıyor. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye cevap verdi. Icardi’nin gözünün morardığı görüntüyü yayıncı kuruluşun net gösterememesi de geceye damga vurdu.

ESPN: ICARDİ’YE YUMRUK ATILDI

Icardi’nin gözünün morarması Avrupa’da da yankı buldu. İngiltere’den Daily Mail, “Galatasaray’ın süper yıldızı Icardi’nin gözündeki morluk dikkat çekti” ve ESPN, “Icardi’ye yumruk atıldı. Ne penaltı ne de kart çıktı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZBEK: DJİKU SAĞ KROŞE VURDU

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, derbide Icardi’nin penaltı beklediği pozisyona dair konuştu. Pozisyonun penaltı olduğunu savunan Dursun Özbek, “Djiku, Icardi’ye sağ kroşe attı. Tabii geçmişte bazı paydaşların “Onu tokatlayın” çağrıları vardı. Djiku tam anlamamış heralde, o da saha içinde bunu uygulamaya kalktı” diye konuştu.

TİMUR’DAN ‘TEMİZ ELLER’ ÇAĞRISI

Erden Timur, çarpıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili, “Başka hatalar da oldu ama bu direkt sonuca tesir etti. Penaltı pozisyonundaki hata direkt şampiyonluğa tesir eder. Farklı görüntüler varken VAR’a görüntü gitmedi diyorlar. Eğer böyle bir şey varsa bu işi başka yere götürür. Biz sahada böyle şeyler yaşamak istemiyoruz. Artık temiz eller operasyonu başlasın” dedi.

GALATASARAY İLE YAN YANA GELMEYİZ

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, sert açıklamalarda bulundu. Kızılhan, “Olmayan bir pozisyon hakkında mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. TFF, Süper Kupa basın toplantısında birlikte çıkıp, çıkmayacağımızı sordu. Galatasaray sanırım kabul etmiş. Biz bu zihniyet ile yan yana bir şey yapmayacağız” dedi.

SESSİZ VE DERİNDEN GİDİYORUZ

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, transfer hakkında konuştu. Baki, “İsmail hoca ile devamlı iletişim halindeyiz. Hocamız 1-2 transfer isterse herkesin haberi olur. Biz bu işleri sessiz ve derinden götürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı