Futbol Derbi için bomba tahmin: Berabere bitmez!
Paylaş
Derbi için bomba tahmin: Berabere bitmez!

Fenerbahçe ile Galatasaray bu akşam Kadıköy'de kozlarını paylaşacak. Ezeli rakipler ligin ilk yarısının sonuna yaklaşırken liderlik mücadelesi veriyor. Galatasaray 1 puan farklı lider. Derbi öncesi genel bilgiler ve POSTA gazetesi yazarlarının değerlendirmeleri şöyle:

Süper Lig'de lider Galatasaray, bu akşam lig ikincisi ve ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk olacak. Dev derbi öncesi heyecan dorukta. POSTA gazetesi yazarlarının değerlendirmeleri ise şöyle:

Haberin Devamı

 

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Altay, Serdar Aziz, Szalai, Gustavo, Osayi, Arao, Crespı, Ferdi, İrfan Can, King, Batshuayi

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Oliveira, Berkan, Rashica, Barış Alper, Mertens, Icardi

Eksikler

Galatasaray maçı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamlayan Fenerbahçe’de Pedro dışında eksik bulunmuyor. Tedavisi devam eden Brezilya asıllı İtalyan golcü bir süre daha takımdan ayrı kalacak.

Galatasaray, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamladı, kampa girdi. Sarı-Kırmızılı ekipte Kazımcan Karataş ve Mathias Ross’un sakatlıkları bulunuyor. Takımla çalışan Emre Taşdemir’in durumu bugün netleşecek.

Şoray Uzun: Berabere bitmez!

Bugün Türk futbolunun ‘en özel’ maçlarından biri oynanacak. Futbolseverlerin sezon başlar başlamaz büyük heyecanla beklediği bir maç. İki takım da formda. İki takımın da zaafları, güçlü yanları var. Galatasaray’da orta saha ile forvet arasında olması gereken trafik genelde ‘akşam trafiği’, Fenerbahçe’nin defans arkası ise ‘sabah trafiği’ gibi. Galatasaray’da (oynarsa) Torreira ve Oliveira bu sorunu çözebilir. Fener’de ise dörtlü defans. Ancak ben Jesus’un tercihini hücumdan yana kullanacağını düşünüyorum. İki takımın da kalesi sağlam ellerde. Valencia ve Icardi’nin dönmesiyle iki takımın da forveti çok gol vadediyor. Alternatifler de son derece yeterli. Bunca olandan sonra artık bir hakem/VAR kepazeliği beklemiyorum. Denk kuvvetlerin mücadelesi gibi görünen maçta sonucu; iki hocanın taktik savaşının galibi belirleyecek diye düşünüyorum. Burada da kritik nokta; son vuruşlar. Fener’in muazzam bir saha ve seyirci avantajı var. Bir de bugüne kadar bu maçlarda ‘sakin kalabilen takım’ Fenerbahçe idi ama Galatasaray’ın kadrosu da tecrübeli. Skoru bilemem ama bu maçın berabere bitmeyeceğini öngörüyorum. Biz Icardi’ye, Valencia’ya bakarken beklenmeyen bir ismin ortaya çıkması da sürpriz olmaz. Bu bir derbi geleneği çünkü. İyi olan, hak eden kazansın.

Haberin Devamı

Coşkun Türk: Keyfini çıkarın

Ulusal anlamda Türkiye’nin en önemli spor karşılaşmalarından biri, büyük çoğunluğa göre de birincisi... Günler öncesinden konuşulmaya başlanan, maç bittikten sonra da günlerce konuşulan, hatta bazıları yıllar geçse de unutulmayan maçlar oynadı Fenerbahçe ile Galatasaray... İşte onlardan biri daha bugün Kadıköy’de oynanacak. Galatasaray, lider geleceği Kadıköy’den, en azından lider dönmenin hesaplarını yapıyor. Farkı açarak liderliği sürdürmek ise müthiş olacak sarı-kırmızılılar açısından. Fenerbahçe’de tek düşünce kazanmak. Beraberlik mutlu etmez sarı-lacivertlileri. Çünkü Kadıköy’de ezelini rakibini yenemeyecek, liderliği ele geçiremeyecek. Tribünleri tıklım tıklım dolduracak taraftarın beklentisi galibiyet. Teknik direktör Jesus ve futbolcular da bunu biliyor. Bu yüzden Jesus’un derbide baskın bir futbol oynatacağını düşünüyorum. Crespo, Arao, Batshuayi, King başta olmak üzere, rakip yarı alanında oyun kurmaya çalışırken pres yapacak sarılacivertli futbolcular. En büyük handikapı arkaya atılacak toplar için de Jesus sanırım hafta boyunca çalışma yaptırıp önlemlerini aldı. Riskli futboldan vazgeçmeyecek, ancak bölgesel önlemlerle bu sorunu halledip zafer arayacak Jesus. Sonuç ne olursa olsun, derbinin keyfini çıkarın derim...

Haberin Devamı

Mehmet Coşkundeniz: Psikolojisi iyi olan kazanacak

Bugün Kadıköy’de uzun bir 90 dakika bekliyor bizi. Çünkü bu maç sadece teknik ve taktik ile kazanılacak bir maç değil. Maç içinde futbolcuların davranışları, hocaların kenardan oyuna müdahaleleri, taraftarın tribündeki tutumu gibi birçok unsur maçın gidişatına etki edecek. Psikolojik üstünlük Galatasaray’da. 6 maç üst üste kazanmanın ve Fenerbahçe’nin bir puan önünde lider olmanın özgüveniyle sahaya çıkacaklar. Berabere kalsalar bile haftayı yine lider kapatacaklar. Hatta bu maçı kaybetmeleri de problem değil, çünkü taraftar nezdinde kredileri var.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için durum kritik. Daha birkaç hafta öncesinde Galatasaray’a 5 puan fark atmışlardı. Bugün yenilmeleri durumunda en büyük rakip 4 puan farkla öne geçecek. Beraberlikte bile taraftarlarda, kulüpte homurdanmalar başlayacak. Yere göğe sığdırılamayan Jesus tartışılmaya başlanacak. İşte bu ortamda, iki takımın da daha kontrollü bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum. Gol arayan, önde basan bir oyun anlayışı yerine, orta saha mücadelesinin ön planda olduğu bir maç izleyeceğiz. Bu mücadele sırasında da sahadaki futbolcuların psikolojik durumu çok etkili olacak. Hırsına yenilen, tahriklere kapılan futbolcu, takımının felaketi olur.

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarının son dakikaya kadar takımına koşulsuz destek vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var. 8 yıldır şampiyon olamayan bir takımın taraftarı elbette kırılgandır. Dayanma gücü sınırdadır, isyan etmeye hazırdır. Ancak tüm bunları bir kenara atıp sadece bu maça odaklanmaları şart. Sahadaki psikolojik üstünlük Galatasaray’da gibi görünse de taraftar bunu kırabilir, bölüm bölüm kötü gidebilecek oyunu Fenerbahçe lehine çevirebilir. Hakem Halil Umut Meler’in oyuna ne kadar etki edeceği meçhul. Çünkü Türkiye’de bunu önceden kestirebilmek mümkün değil. Umarım maçı çığrından çıkarmaz, futbolcuların alın terine bir halel getirmez.

Joshua King: Aylardır bu maçı bekliyorum

Fenerbahçe’de sakatlığını atlattıktan sonra yükselen form grafiğiyle dikkat çeken Joshua King, Galatasaray karşılaşması için iddialı sözler sarf etti. Sarı-Lacivertli ekibe transfer olduğu günden beri bu anı beklediğini dile getiren Norveçli yıldız, “Taraftarlarımızın önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum. Kazanan taraf olmak istiyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz” diye konuştu.

Mauro Icardi: Derbileri çok severim

12 Kasım’daki Başakşehir maçında 1 gol, 2 asistlik performans sergileyen Mauro Icardi, o tarihten bu yana sakatlığı nedeniyle Galatasaray formasını giyemiyor. Tedavisi tamamlanan Arjantinli dünya yıldızı, Fenerbahçe derbisiyle sahalara dönüş yapacak. Icardi, “Derbileri çok severim. Bu tarz maçlara daha iyi motive oluyorum. Umarım atacağım gol veya gollerle takımımın galibiyetine katkı sağlarım” dedi.