Futbol Derbi şöleni
Paylaş
Derbi şöleni

Beşiktaş, son 7 maçta yenilmediği Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Siyah-beyazlılar, 11 puan gerisinde olduğu rakibi önünde mutlak galibiyet istiyor. Sarı-lacivertliler ise şampiyonluk yarışında önemli bir engeli kayıpsız atlatmanın peşinde.

Dolmabahçe’de bugün derbi şöleni yaşanacak. Beşiktaş, saat 19.00’da başlayacak maçta Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Hakem Atilla Karaoğlan, kariyerinde ilk kez Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi yönetecek. Rakibinin 11 puan gerisinde bulunan siyah-beyazlılar kaybederse, şampiyonluk umutlarını hayli azaltacak. Son 4 yılda oynanan 7 derbide rakibini yenemeyen sarılacivertliler ise bu kötü seriyi bitirmeyi hedefliyor. 358. kez karşılaşacak iki takımın oynadığı son 10 maçın 6’sı berabere bitti. Fenerbahçe taraftarı, yaklaşık 5 yıl aradan sonra deplasman tribününde yer alacak. İki ekip de sakatlıklar nedeniyle ideal savunma kurgusuyla sahaya çıkamayacak.

Haberin Devamı

GHEZZAL KADRODA

Beşiktaş’a derbi öncesi iyi haber geldi. Sakatlığı bulunan Omar Colley, Eric Bailly ve Rachid Ghezzal kadroya dahil edildi.

15

Fenerbahçe, bu sezon Fred’in forma giydiği 15 resmi maçın hepsinde sahadan galip ayrılmayı başardı.

YÜK ONLARIN OMUZLARINDA

Derbide gözler Gedson ile Fred’in üzerinde olacak. Orta sahada görev yapan iki futbolcu, derbinin kilit isimleri konumunda. Savunmada büyük sıkıntı yaşayan iki takımdan hangisi orta alan üstünlüğünü eline geçirirse derbide bir adım öne çıkacak.

SAKATLIKTAN ÇOK ÇEKTİLER

İki takım da sakatlıktan yakasını kurtaramadı. Beşiktaş’ta Rosier, Masuaku ve Rashica kadroda yok. Son idmana çıkan Colley’in durumuna bugün karar verilecek. Amartey ile Bailly ise oynayacak durumda. Fenerbahçe’de Becao ve Zajc, derbide olmayacak. Serdar’ın da oynaması beklenmiyor. Djiku ile Mert Hakan ise göreve hazır.

Haberin Devamı

ANAHTAR İLK GOL

İki takım arasında oynanan derbilerde ilk golü atan kolay kolay kaybetmiyor. Son 37 maç baz alındığında Fenerbahçe, 21 kez öne geçerken bunların 14’ünü kazandı. Beşiktaş ise öne geçtiği 14 maçın 6’sını galibiyetle bitirdi. Söz konusu süreçte ilk golü atan takımlar sadece 4 kez yenildi.

ÇALIMBAY’IN PLANI HAZIR

Beşiktaş’ta teknik direktör Rıza Çalımbay, derbinin oyun planını belirledi. Fenerbahçe’nin zayıf yönlerini futbolcularına adeta ezberleten deneyimli hoca, rakibini hızlı hücumlarla devirmeyi hedefliyor. Orta alanda sıkı pres isteyen Çalımbay, kapılacak toplarla hızlı atak yapılması yönünde bir oyun şablonu hazırladı.

KARTAL’DAN UYARI VAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, oyuncularına uyarıda bulundu. Rakibin birçok eksiğinin olmasının kendilerini rehavete sokmaması gerektiğini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Beşiktaş’ın eksik olması bizi ilgilendirmez. Kendi oyunumuza odaklanmak zorundayız. Taraftar baskısına maruz kalmadan iyi bir futbolla derbiyi kazanalım” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ’I ÖZLEDİM

Siyah-beyazlıların eski futbolcusu Quaresma, derbiyi izlemek için ailesiyle İstanbul’a geldi. Beşiktaş’ı çok özlediğini dile getiren Portekizli futbolcu, “Beşiktaş’a dönüp bu forma altında futbolu bırakmak isterim. Teklif gelirse 2 kere bile düşünmem hemen ‘evet’ derim” dedi. Bu arada başkan Hasan Arat, Q7’yle birlikte akşam yemeği yedi.

Haberin Devamı

İKİ İSİM SINIRDA

Fenerbahçe’de Samet ile Crespo, derbiye ceza sınırında çıkacak. İki futbolcu, bugün kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta oynanacak Konyaspor maçında görev yapamayacak.

ARAT ÜMRANİYE’DE

Hasan Arat, Beşiktaş Başkanı olarak ilk sınavını derbide verecek. Paris’ten dönen Arat, dün Ümraniye’ye gelerek takımla tanışıp antrenmanı takip etti. Kartal’ın yeni başkanı gün içinde Onursal Başkan Seba’nın kabrine ziyarette bulundu.

KRUNİC TAMAM

Sarı-lacivertlilerin transfer listesinde bulunan Rade Krunic hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, sarı-lacivertlilerin Boşnak orta saha ile anlaştığını duyurdu. Romano, yıldız oyuncu ile yeni sözleşme konusunda anlaşamayan Milan’ın da Fenerbahçe’den resmi teklif beklediğini belirtti.

KAMP KURDULAR

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın yeni yöneticileri Samet Aybaba ile Feyyaz Uçar, adeta tesislerde kamp kurdu. İki yönetici, bire bir görüşmeler yaptığı futbolcuları derbiye mental olarak hazırlamaya çalıştı. Doping etkisi yapan bu görüşmelerde oyuncular da Fenerbahçe karşısında galibiyet sözü verdi.

HIRS BASTI

Kanarya, derbinin hazırlıklarını dün yaptığı antrenman ile tamamladı. İsmail Kartal, son idmanda derbinin taktiğini çalıştırdı. Futbolcuların antrenmandaki hırsı, teknik heyeti bir hayli mutlu etti.