FutbolDevlerin savaşı
PaylaÅŸ
Devlerin savaşı

Zirve yarışını yakından ilgilendiren derbide Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor’u konuk edecek. Kritik mücadelede gözler, her iki takımın kule forvetleri Dzeko ile Onuachu üzerinde olacak.

Bu gece Kadıköy’de hava sıcak olacak... Süper Lig’e 10’da 10 yaparak başlayan Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor’u konuk edecek. Saat 19.00’da başlayacak derbiyi Zorbay Küçük yönetecek. Bu sezon oynadığı 19 resmi maçı da kazanan sarı-lacivertliler, göz kamaştıran serisini sürdürmek istiyor. Bordo-mavililer ise derbi zaferiyle silkinip kendine gelmenin peşinde. Kanarya, ligde 26 yıldır rakibine iç sahada kaybetmiyor.

Haberin Devamı

26 YILDIR YENÄ°LMEDÄ°

Fırtına, Fenerbahçe’ye karşı son deplasman galibiyetini 1997 yılında 3-1’lik skorla almıştı. Derbide gözler, iki takımın kule forvetlerinin üzerinde olacak. Sarılacivertlilerin 1.93’lük forveti Dzeko, bu sezon 14 resmi maçta 12 gol atıp 7 de asist yaptı ve adeta istim üstünde. 2.01’lik dev santrfor Onuachu ise görev aldığı altı maçta 3 kez ağları sarstı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı ev sahibi takım 3-1 kazanmayı başarmıştı.

Ä°LK SEZONDA REKOR KIRDI

Pendik karşısında 12 yıl aradan sonra hat-trick yapan ve ligde attığı 10 golle krallık yarışında zirveyi Icardi ile paylaşan Dzeko, Fenerbahçe’deki ilk sezonunda tarihe geçti. 37 yaşındaki Boşnak forvet, sarı-lacivertli forma ile çıktığı ilk 10 lig maçında en fazla gol atan isim oldu.

Haberin Devamı

İKİ TAKIMDA DA EKSİK ÇOK

Derbi öncesi iki takımda da önemli eksikler var. Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Becao, Djiku, Serdar, Fred, King ve Mert Hakan, kadroya alınmadı. Trabzonspor’da ise Orsic, Hüseyin ve Fernandez sakat. Kadroya alınan Bakasetas ile Trezeguet’nin durumu belirsiz.

135. RANDEVU

Trabzonspor ile Fenerbahçe daha önce 134 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, galibiyetlerde 51’e 43 üstün. 40 karşılaşmada ise beraberlik bozulmadı.

İYİ BAŞLADI KÖTÜ GİTTİ

Bordo-mavililerde yeni transfer Onuachu, forma giydiği ilk üç maçında da gol sevinci yaşayıp müthiş bir başlangıç yapmıştı. Nijeryalı forvet, son üç karşılaşmada ise sessiz kaldı. İlk üç maçta çektiği 5 şutun 3’ünü golle sonuçlandıran Onuachu, ardından 10 şutta fileleri havalandıramadı.

Â

Devlerin savaşı