Futbol Dünyanın gözü iki milli yıldızda
Paylaş
Dünyanın gözü iki milli yıldızda

Hırvatistan karşısında zaferin mimarı olan ikili, Fenerbahçe ve Galatasaray’daki formlarıyla birçok ekibin listesinde yer aldı. Genç oyunculara, özellikle İngiliz ve İtalyan takımları talip olacak.

İsmail Yüksek ile Barış Alper Yılmaz, bu sezon gösterdikleri olağanüstü performansla dikkat çekiyor. İki milli futbolcu, hem kulüplerinde hem de milli takımdaki formlarıyla şimdiden transfer döneminin yıldızları oldu. Dünyanın önde gelen kulüpleri, İsmail ile Barış Alper’i yakın takibe aldı. Fenerbahçe forması giyen İsmail, özellikle Hırvatistan ile oynanan milli maçta, orta sahanın tek başına kralı olmuştu.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli forma ile ligde ve Avrupa’da da müthiş performans gösteren 24 yaşındaki genç oyuncuya, İngiliz ve İtalyan kulüpleri büyük ilgi gösteriyor. Yine Hırvatistan karşısında millilere zaferi getiren golü atan Barış Alper’i de birçok takım transfer listesine aldı. EURO 2024 elemelerinde bir de asist yapan 23 yaşındaki başarılı futbolcu, Galatasaray formasıyla bu sezon Avrupa’da oynadığı 6 maçta 2 asistin altına imza atmıştı.

BOEY’İ DEĞERLENDİRİRİZ

Montella, “Sacha Boey, Türk vatandaşlığına geçerse A Milli Takım’a almayı düşünür müsünüz?” sorusunu da yanıtladı. İtalyan çalıştırıcı, “Ben hep gerçekleri, olan şeyleri konuşmayı severim. Sacha Boey iyi bir futbolcu ama bildiğim kadarıyla FIFA kuralları gereği bir futbolcunun kimlik değiştirebilmesi için en az 5 sene o ülkede oynaması gerekiyor. Sacha Boey iki senedir Türkiye’de. Zamanı gelince değerlendirme yaparız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YUSUF’U İYİ TANIRIM

Vincenzo Montella, Yusuf Sarı’yı neden milli takıma almadığına açıklık getirdi. Bu sezon Adana Demirspor formasıyla müthiş bir performans gösteren yıldız futbolcuyu yakından tanıdığını dile getiren İtalyan hoca, “Yusuf Sarı’yı çok iyi tanırım ama bir haftadır takımla antrenmana çıkamamıştı. Bu hafta antrenmanda olacağını düşünüyoruz. Son durumunu gördükten sonra da genel kararımızı vereceğiz” ifadelerini kullandı.