Futbol Durdurulamazlar
Paylaş
Durdurulamazlar

Fenerbahçe takım oyunu ve yıldızlarıyla 8’de 8 yaptı. Galatasaray’da ise sadece Icardi faktörü güç dengesini bozmaya yetiyor. Şampiyonluğun en güçlü adayının serisi, birbirleriyle oynayacakları 18. hafta mücadelesine kadar sürecek gibi görünüyor.

Icardi atıyor, Galatasaray kazanıyor. Kötü bile oynasa Buruk onu oyundan almıyor, o da golünü bir şekilde atıyor. Bütün sezon gol yükünü Icardi kaldırabilir mi?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Icardi bence sadece bu sezon değil, önümüzdeki üç sezon boyunca Galatasaray’ın gol yükünü çeker. Bunu daha önce Sampdoria ve Inter’de yaptı. sonra milli takımda da PSG’de de karşısına Messi çıktı. Icardi kendisine teklif edilen yıllık 35-40 milyon euroları elinin tersiyle itip Galatasaray’a imza attı. Sahip olduğu aidiyet duygusunu varın siz tahmin edin. Bence tek vuruş konusunda dünyanın ilk üçünde. Dünyanın diyorum. Okan Buruk bir yıldız oyuncuya nasıl yaklaşılması gerektiğini biliyor. Terim ve Lucescu ile çalıştı. Onlar da iyi biliyordu. Belli ki onlardan çok şey öğrenmiş.

COŞKUN TÜRK: Icardi çok farklı bir golcü. Kafayla atıyor, sağ ayağıyla atıyor, sol ayağıyla atıyor, plaseyle atıyor, çok sert vurarak atıyor. Sakatlanmadığı sürece de böyle devam edecek gibi. Elinde böyle bir silahı olan hiçbir teknik direktör onu oyun içinde zaman zaman kaybolsa da kullanmamazlık etmez.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Şu anda işler yolunda ve Icardi haddini bilerek oynuyor. Nefesini ekonomik harcıyor ve oyunda diri kalıyor. Şimdiye kadar kötü Icardi görmedim. Belki ileride ortaya çıkar.

MİLLİ ARA HERKESE İLAÇ GİBİ GELECEK

Milli ara başladı. İyi giden Fenerbahçe ve Galatasaray’la, sıkıntılar yaşayan Beşiktaş ve Trabzon için artıları-eksileri neler olur?

COŞKUN TÜRK: Tempo bulan takımlar için ara sıkıntı oluşturabilir. Ancak sakatların dönecek olması hem Galatasaray hem de Fenerbahçe için avantaj. İki takımın da çok kaliteli isimleri var. Beşiktaş ve Trabzonspor için de derlenip toparlanmak adına bir fırsat.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray için milli ara iyi olur. Çok sık maçlar oynadılar çünkü. Sakatların iyileşmesi adına da bu ara ilaç gibi gelecektir. Eğer Trabzonspor’da bir teknik direktör değişikliği olacaksa onlar için de bu süre olumlu olacaktır. Milli aranın kimseye bir olumsuz etkisi olmaz. Bu aranın dönüşleri sıkıntılı olabiliyor. Bu ara en çok Beşiktaş’a yarar. Onlar için milli aranın zamanlaması daha iyi olamazdı. 

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe ve Galatasaray’da sıkıntı yok. Trabzonspor sancılı, Beşiktaş yeni hocası ile daha mutlu bir araya giriyor.

Haberin Devamı

FENER’DE KALİTE EVET KARTAL ETKİSİ DE BÜYÜK

Fenerbahçe galip durumda bile son dakikaya kadar gol arıyor. Topu kazanma süresi 5 saniyeye kadar düştü. Daha önce niye böyle değildi, bu İsmail Kartal’ın başarısı mı?

COŞKUN TÜRK: Hem son yılların en iyi kadrosunun kurulması hem de İsmail Kartal faktörü. Kasımpaşa karşısında maçın uzun bölümünde olmasa da son haftalarda yüksek tempo rakipleri bunaltıyor. Fenerbahçe hem çok pozisyona giriyor hem de kalesinde fazla tehlike yaşamıyor. Taraftarın da büyük desteğiyle Fenerbahçe yıllardır özlemi çekilen takım durumuna geldi.

FAİK GÜRSES: İsmail Kartal yollanırken Fenerbahçe’de kalıcı işler yaptı. Gelişi daha çok İsmail Kartal’ı ortaya koydu. Paylaşımcı ve adalet dağıtan bir hoca. Ne diyor İrfan Can Kahveci, “O bizim babamız”. Bu laf yeter de artar bile.

ŞORAY UZUN: Fenerbahçe bugüne kadar müthiş bir istatistikle geldi ve müthiş istatistiklerle devam ediyor. Bunda İsmail Kartal’ın etkisi de emeği de çok büyük. Ön adı İsmail değil de Jorge ya da ne bileyim Vitor filan olsaydı şimdi yere göğe sığdıramıyorduk! Ama o bizim adam.. Yerli yani. Bu başarının benzerini daha önce de göstermişti aslında. Onunla devam etmek yerine ‘yabancı’ tercihlerinin Fener’e kaybettirdiği zaman için üzülen taraftarla birlikte yine İsmail Kartal oldu. Zararın neresinden dönersen kardır. İsmail Kartal ile Fenerbahçe zaten başarılıydı, yine başarılı. Neyse ki bu defa yönetimin desteği de tam.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, YILMAZ İLE DEVAM ETMELİ

Beşiktaş, Burak Yılmaz’la kazandı. Yılmaz’ın kongreye kadar kalması düşünülüyor. Bu tercih doğru mu? Milli ara sonrası Galatasaray maçının sonucu başka bir plan getirir mi?

FAİK GÜRSES: Beşiktaş olağanüstü kongreye kadar Burak Yılmaz ile devam edecek. Doğru tercih. Galatasaray maçı dönüm noktası olacaktır Beşiktaş için. Başarıyı yakalaması için oyuncu grubunun da desteği şart. Donanımlı ve ilerde çok iş yapacak bir yapısı var.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş’ın şu anki yönetiminin başka çaresi yok gibi. Burak Yılmaz ile kongreye kadar devam etmek şu an mantıklı görünüyor. Ya da kısa süre içinde bütün başkan adayları ortaya çıkacak, seçim beklenmeden teknik direktör konusunda ortak bir isimde anlaşılacak.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Beşiktaş’ta yönetim değişirse yeni hoca da gelir. Burak Yılmaz konusunda ben Faik Abi’yle (Gürses) beraberim. Bence onunla devam edilmeli. Kulübede nispeten tecrübesiz bir Burak Yılmaz’ı bile bir Valerian İsmael’e, ne bileyim bir Nenad Bjelica’ya tercih ederim. Nasıl ki Fener’in İsmail’i, Galatasaray’ın Okan’ı var, neden Beşiktaş’ın Burak’ı olmasın? Öyle bir potansiyel var mı derseniz; kesinlikle derim. Galatasaray maçının sonucunun Burak Yılmaz’la bir ilgisi yok. Burak’ın 2. maçı olacak.

MONTELLA’NIN TÜRK HOCALARDAN FARKI NE!

Milli Takım, yeni hocası Montella ile 12 Ekim’de Hırvatistan, 15 Ekim’de Letonya ile oynayacak. Nasıl bir kadro, nasıl bir futbol bekliyorsunuz? Ve EURO 2024 şansımız ne kadar?

COŞKUN TÜRK: Kadro açıklandı, çok bir fark yok. Hırvatistan maçı grubumuzdaki en zor maç. 1 puan büyük kazanç olur. Letonya engeli aşılır. Euro 2024 şansımız Kuntz ile de yüksekti, gelen Montella ile de. Çünkü kalan maçlardaki fikstür lehimize ve biz Almanya’ya gideriz.

FAİK GÜRSES: Bir ikincilik şansı var. Bunu da elinin tersi ile iterse çok ayıp olur. Yeni statü imdadımıza yetişmiş. Hırvatistan maçını kaybetsek, Letonya maçını 3 puanla kapatamazsak finallere el sallarız.

ŞORAY UZUN: Biz Euro 2024’e gideriz. Kuntz’la bile giderdik. Benim sorunum o değil. Biri bana Montella’nın; örneğin Ali Rıza Sergen Yalçın’dan, mesela bir Rıza Çalımbay’dan (Fatih Terim’i saymıyorum bile) üstünlüğünü anlatabilir mi? Kulüp kariyerinde şampiyonluğu, Avrupa arenasında gösterdiği bir başarı var mı? Milli takım 2. Lig hocasını gönderdi, 1. Lig hocası getirdi. Başarılı olur mu; olur. Aynı başarının daha fazlasını yerli bir hocayla alır mıyız; evet! Eee? Neden illa ki yabancı? Yabancıya da itirazım yok ama tercih edilenden çok daha iyi kendi hocalarımız var. Herhalde bazı yöneticiler yabancı dilde konuşmayı seviyor!

BJELİCA BİLE BİLE LADES AVCI EN İYİ ÇÖZÜM

Bjelica arkasında bir sürü vatandaşı futbolcu bırakarak, büyük bir fatura ile gidiyor. Geldiği gün tartışılıyordu, bile bile lades değil mi? Ve Avcı (gelirse) bu Trabzon’da ne yapar?

COŞKUN TÜRK: Maalesef Trabzonspor için büyük bir hayal kırıklığı ve maddi zarar oldu Bjelica. Bile bile lades deyimine de uyuyor. Abdullah Avcı şu an için doğru aday gibi duruyor da bu kadroyla ne yapar soru işareti.

FAİK GÜRSES: Yönetim Bjelica ile boşa kürek çekti. Alınan oyuncuların da kalitesi ortada. Onauchu’nun dışında elle tutulur isim yok. Satsan alıcı bulamaz. Yazık oldu bu seneye. Bjelica alınırken, “Hatalı hoca tercihi. Bu evlilik uzun sürmez” diye yazmıştım. Arşivler yalan söylemez. Makas açıldıktan sonra başka tercihlere doğru yelken açılması vakit kaybıdır.

ŞORAY UZUN: Bjelica’nın ligimizde en çok para kazanan teknik direktör olduğunu da biliyorsunuz değil mi? Şimdi tüm parasını da istiyormuş. Yerli olsaydı neler neler söylenirdi. Yahu bu Bjelica kimin aklına geldi Allah aşkına? Bu kariyerdeki (!) adama bu paraları vermeye nasıl ikna oldunuz? Bu adamın; örneğin Sergen Yalçın’dan üstün (!) tarafı nedir de Sergen Yalçın yerine onunla anlaştınız? Yapmayın abi böyle şeyler. Bjelica Trabzon’un Torrent’idir! Avcı’nın zaten gitmesi yanlıştı. Yanlıştan ne zaman dönülse kardır.