Futbol Emre Demir kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?
Paylaş
Emre Demir kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

İspanyol basınına göre Fenerbahçe, Türk orta saha oyuncusu Emre Demir için Barcelona ile anlaşma sağladı. Bu gelişme sonrası genç oyunun kariyeri merak konusu oldu. Futbola küçük yaşta Mersin’de başlayan genç yıldız Kayserispor’dan Barcelona’ya transfer olmuştu. Peki Emre Demir kimdir, kaç yaşında ve nereli? işte, Mersin’den İspanya’ya uzanan kariyer öyküsü...

Fenerbahçe, Emre Demir transferinde sona yaklaştı. Taraftarları heyecanlandıran bu gelişme sonrası dünyanın en önemli kulüplerinden Barcelona’da top koşturan Emre Demir’in kariyeri merak ediliyor. Henüz 8 yaşındayken Kayserispor’a transfer olma başarısı gösteren Emre Demir, sol ayağını etkili kullanıyor. Oyun tarzı olarak Messi’yi anımsatan genç yıldız Rüştü Reçber ve Arda Turan’ın ardından Barcelona’ya transfer olan üçüncü Türk oyuncu olmuştu. Peki Emre Demir kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, detaylar…

Haberin Devamı

Emre Demir Kimdir?

Emre Demir, 15 Ocak 2004 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Futbola doğduğu il Mersin'de başlayan ve yeteneği ile kısa sürede dikkat çeken Emre, 1. Amatör Lig ekibi Kuvayi Milliyespor'dan 2012 yılında ilk transferini gerçekleştirdi.

Kayseri ekibinin altyapı hocalarının kısa süre içerisinde dikkatini çeken ve henüz 8 yaşındayken Kuvayi Milliye'nin minik takımında oynayan genç yetenek, Kayserispor'a transfer oldu.

Kayserispor'da ilk olarak U14 Takımı'nda oynayan Emre, 49 maçta 49 gol atmayı başardı. Daha sonra U15 Takımı'nda 3 maç 5 gol, U16 Takımı'nda 30 maç 10 gol, U17 Takımı'nda ise 7 maçta 3 gol atan solak oyuncu, Ocak 2019'da A takım kadrosuna dahil edildi.

Barcelona, 23 Eylül 2021'de Kayserispor'dan Emre Demir'i 2 milyon € bonservis bedeli + bonuslar karşılığında transfer etti. 17 yaşındaki oyuncunun serbest kalma bedeli 400 milyon Euro olarak belirlendi.

Haberin Devamı