Futbol Erling Haaland Real Madrid'i değil Manchester City'yi seçti: Guardiola'yı kurtaracak
Paylaş
Erling Haaland Real Madrid'i değil Manchester City'yi seçti: Guardiola'yı kurtaracak

Norveçli dünya starı Erling Haaland bu yaz Borussia Dortmund'tan kesin olarak ayrılıyor. Tüm dünya devleri oyuncunun peşindeyken Haaland'ın tercihi merakla bekleniyordu. Haaland için Real Madrid tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen oyuncunun tercihi Manchester City oldu. İddialara göre transfer bu hafta resmiyete binecek.

City'de sistem değişiyor

Haberin Devamı

İngiliz basını Manchester City'nin Erling Haaland transferini bitirdiğini yazdı. Pep Guardiola'nın Avrupa'da bir türlü gelmeyen başarı sonrası yepyeni bir formasyon ve taktiğe geçeceği, bu taktiğin kilit isminin de Erling Haaland olacağı yazıldı.
Genellikle hedef bir forvet olmadan oynayan Guardiola, "Bizim 25-30 gol atan bir forvetimiz yok" demişti. İspanyol hoca bu kez gol rekorları kırabilecek bir forvetin olduğu sistem deneyecek.

Haaland'ın gelişiyle City, bu yaz döneminde de sansasyonel bir transfer yapmış olacak ve yeni sezona yine Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefiyle girecek.

75 milyon euro ödenecek

21 yaşındaki Haaland, Borussia Dortmund formasıyla çıktığı 88 maçta 85 gol kaydetti.
Manchester City, Borussia Dortmund'a 75 milyon euroluk serbest kalma bedelinin ödemesinin ardından resmi açıklamayı bu hafta yapacak.

Haberin Devamı

Babası da City forması giymişti

İmzaların atılmasının ardından Erling Haaland da tıpkı babası Alf-Inge Haaland gibi Manchester City formasını giymiş olacak.
Oğul Haaland, beş yıllık bir anlaşmayla Manchester City'den haftada 500 bin pound kazanacak. Bu da yıllık olarak yaklaşık 30.5 milyon euro'ya tekabül ediyor.