Futbol Eski futbolcu Mehmet Topal memleketi Malatya'da ekiplere yardım ediyor
Paylaş
Eski futbolcu Mehmet Topal memleketi Malatya'da ekiplere yardım ediyor

Yakın zamanda futbolu bırakan Mehmet Topal, depremden etkilenen memleketi Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor. Topal, kamyonetiyle bulunduğu bölgede yardım ulaştırma işlerinde de aktif rol alıyor.

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremler birçok ilde olduğu gibi Malatya'da da büyük yıkıma sebebiyet verdi. Mehmet Topal memleketi Malatya için yardıma koşan isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre depremin 2. günü bölgeye ulaşan Mehmet Topal, 1 tır yardım malzemesi ve ambulans gönderdi. Eski milli futbolcu daha sonra her gün köyleri tek tek dolaşıp yakın illerden aldığı ihtiyaç malzemelerini köylülere ulaştırdı.

Mehmet Topal geceleri de arama kurtarma ekiplerine yardım ediyor. Topal’ın enkaz çalışmalarına katıldığı ve hemen ardından kamyonetinde birkaç saat uykuyla dinlendiği belirtiliyor.

Mehmet Topal geçen sezonun sonunda 36 yaşında aktif futbol yaşamını sonlandırmıştı. Son olarak geçen sezon Beşiktaş forması giyen Mehmet Topal, Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyon olan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe adını yazdırmıştı.

Haberin Devamı

Milliyet