Futbol EURO 2024 kura çekimi! A Milli Takım'ın rakipleri belli oldu
Paylaş
EURO 2024 kura çekimi! A Milli Takım'ın rakipleri belli oldu

Avrupa futbolunun heyecanla beklediği EURO 2024'te gruplar belli oluyor. Tarihinde ilk kez grubundan lider çıkarak Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılan A Milli Futbol Takımı, kuraya ikinci torbadan katıldı. A Milli Futbol Takımı'nın F Grubu'ndaki rakipleri Portekiz, Çekya olurken son takım play-off turundan gelecek.

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceği grup ve rakipler belli oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri sonucunda Almanya'da düzenlenecek finallere adını yazdıran Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki rakipleri çekilen kurayla belli oldu.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en genç milli takımlarının başında gelen A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda dünyada en çok Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'da ev sahibi gibi oynayacak. Almanya başta olmak üzere Türk vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerden de Milli Takımımızın maçlarına yoğun bir ilgi bekleniyor.

BAKAN BAK: BİZİM ÇOCUKLAR'A YÜREKTEN İNANIYORUM, BAŞARILAR DİLİYORUM

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bizim Çocuklar'a yürekten inanıyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak.

Haberin Devamı

EURO 2024, toplam 24 takımın katılımıyla 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

İŞTE EURO 2024 GRUPLARI

A Grubu: Almanya, Macaristan, İskoçya, İsviçre.

B Grubu: İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya.

C Grubu: İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan.

D Grubu: Fransa, Avusturya, Hollanda, Play Off A.

E Grubu: Belçika, Romanya, Slovakya, Play Off B.

F Grubu: Portekiz, TÜRKİYE, Çekya, Play Off C - (Gürcistan, Lüksemburg, Kazakistan, Yunanistan)