Futbol EURO 2032 için iskelet hazır
Paylaş
EURO 2032 için iskelet hazır

Rıdvan Yılmaz, Doğan Alemdar, Bertuğ Yıldırım, Kenan Yıldaz, Arda Güler, Emre Gökay, Yunus Emre Konak ve Yasin Özcan, 2032’de İtalya ile birlikte düzenleyeceğimiz Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görev yapmaya namzet isimler olarak öne çıkıyor.

EURO 2032’yi İtalya ile birlikte düzenleyecek olan Türkiye’de şimdiden bu şampiyonanın heyecanı yaşanıyor. Önümüzde daha 9 yıl süre var ancak direkt katılacağımız şampiyonada nasıl bir milli takımın sahada olacağı merak ediliyor. O dönemki A Milli Takım’da olmaya namzet isimleri kısaca mercek altına alalım. Öncelikle Hırvatistan ve Letonya maçlarının aday kadrosuna çağrılan 2001 ve üzeri doğumlu futbolcular şöyle:

Haberin Devamı

Rıdvan Yılmaz (2001), Doğan Alemdar (2002), Bertuğ Yıldırım (2002) ve Kenan Yıldız (2005). Bu isimlere sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan 2005 doğumlu Arda Güler’i de ilave edelim. Ayrıca Guardian tarafından gelecek vaat eden 2006 doğumlu Emre Gökay, Yunus Emre Konak ve Yasin Özcan da EURO 2032 kadrosunda bulunması beklenen isimler. Ferdi Kadıoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Cenk Özkaçar, Ozan Kabak, Eren Elmalı, Orkun Kökçü, Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün de gençlerle birlikte o dönem kadroya alınabilecek tecrübeli futbolcular olacak.

EN DEĞERLİ 24. ÜLKEYİZ

Piyasa değeri en yüksek milli takımlar belli oldu. 30 takımın yer aldığı sıralamada Türkiye de yer aldı. Ay- Yıldızlılar, 247.6 milyon euroluk değeri ile listeye 24. sıradan girdi. Dünyanın en değerli milli takım kadrosu ise 1 milyar 320 milyon euro ile İngiltere’ye ait.

Haberin Devamı