Futbol EURO 2032, Türkiye'den alınacak mı? TFF Başkanı Büyükekşi'den iddialara yanıt
Paylaş
EURO 2032, Türkiye'den alınacak mı? TFF Başkanı Büyükekşi'den iddialara yanıt

Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasının ardından ortaya atılan iddia gündeme oturdu. Bu iddia sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "EURO 2032'nin alınması gibi bir durum söz konusu değil. Aleksandar Ceferin de aradı, yanınızdayız dedi." ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştirdi. Saldırının ardından Halil Umut Meler'in sol gözü morardı. 37 yaşındaki hakem, tekmelere maruz kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı. Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkarıldı.

Haberin Devamı

10 GÜNLÜK BEBEĞİ İÇİN NAKİL İSTEDİ

Hastanede tedavisi devam eden ve hayati bir tehlikesi bulunmayan hakem Halil Umut Meler ile ilgili üzücü bir detay ortaya çıktı. Hakem Halil Umut Meler'in çiçeği burnunda baba olduğu ortaya çıktı. Meler'in eşi geçtiğimiz hafta doğum gerçekleştirmişti. Hakem Halil Umut Meler'in 10 günlük bebeğini görmek için gerekirse ambulansla İzmir'e nakil edilmek istediğini hastane yetkililerine ilettiği öğrenildi.

TFF BAŞKANI, MELER'İ ZİYARET ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, Çaykur Rizespor maçından saldırdığı hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti.

"10 GÜNLÜK BİR BEBEĞİ VAR"

Hastane önünde açıklamada bulunan Büyükekşi, "Bu sabah Ankara'ya geldik. Hocamızın sağlık durumu iyi, yarın taburcu olacak. Hocamızın 10 günlük bir bebeği var, biran önce İzmir'e ailesine gitmek istiyor. Saldırı derinden üzdü. Bugün önemli görüşmeler yapacağız. Sebep olan tüm paydaşların kendilerine gelmesini talep ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü:

Yarın yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Yarın ne kararlar alacağımıza yönelik daha detaylı bilgi vereceğiz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu oldu 2 ay sonra eski haline gelsin kabul etmiyoruz.

Avrupa Şampiyonası'nın (EURO 2032) Türkiye'den alınması söz konusu değil. Süper Kupa olayı şuan gündemimizde yok. Kararları yakında açıklayacağız."