Futbol Faruk Koca'ya ömür boyu men
Paylaş
Faruk Koca'ya ömür boyu men

PFDK, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca ve sarı-lacivertli kulüp hakkında kararları açıkladı.

Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’ya 5 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi. Cezanın 3 yılı aşması nedeniyle Koca, ömür boyu spor müsabakalarından men edildi. Saldırıda yer alan kulüp görevlileri Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya da Koca gibi ömür boyu men cezası aldı. Koca hiçbir spor kulübünde başkanlık ve yöneticilik de yapamayacak. Ankaragücü’ne ise 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verildi. Kulüp idarecileri Cahit Şahin 75 ve Yusuf Buğra Tanık, 45 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Haberin Devamı

PARTİDEN DE İSTİFA ETTİ

Faruk Koca, Ankaragücü’nde yürüttüğü başkanlık görevinin ardından AK Parti üyeliğinden de istifa etti. Koca, geçtiğimiz salı günü kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

SENİ ÖLDÜRECEĞİM!

Faruk Koca’nın yumruk atmadan önce hakem Halil Umut Meler’i “Seni öldüreceğim” diye tehdit ettiği ortaya çıktı. Gözlemci raporuna göre; Meler ve yardımcıları soyuna odasındayken koridora gelen Koca, hakaret yağdırıp “Bunlar buradan çıkamayacaklar” diye bağırdı.