Futbol Fas İspanya maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası Fas-İspanya maçı hangi kanalda, TRT1’de mi?
Paylaş
Fas İspanya maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası Fas-İspanya maçı hangi kanalda, TRT1’de mi?

Fas İspanya maçı için geri sayım başladı. 2022 Dünya Kupası son 16 turunda sondan bir önceki karşılaşma olan Fas-İspanya mücadelesinin kazananı 10 Aralık Cumartesi günü çeyrek final maçına çıkacak. Futbol severler ise günün ilk saatlerinden itibaren Fas İspanya maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası Fas-İspanya maçı hangi kanalda, TRT1’de mi? araştırması yapıyor…

Fas İspanya maçı ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Bugün gerçekleşecek maç Education City Stadı’nda oynanacak, karşılaşmayı Arjantinli hakem Fernandı Rapallini yönetecek. Peki, Fas İspanya maçı saat kaçta başlayacak? İşte Fas İspanya maçı hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

FAS İSPANYA MAÇI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Merakla beklenen Fas-İspanya maçı bugün (6 Aralık 2022 Salı) saat 18.00’de başlayacak.

DÜNYA KUPASI FAS-İSPANYA MAÇI HANGİ KANALDA, TRT1’DE Mİ?

Dünya Kupası Fas-İspanya maçı hem TRT1 hem de TRT 4K ve TRT İZLE'den canlı yayımlanacak.

MUHTEMEL 11’LER

Fas: Bono; Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Sahiri; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

İspanya: Simon; Carvajal, Rodri, Laporte, Alba; Pedri, Busquets, Gavi; Torres, Morata, Olmo

FAS’IN DÜNYA KUPASI YOLCULUĞU

2022 FIFA Dünya Kupası grup maçlarında F Grubu’nda yer alan Fas milli takımı gruptaki ilk maçında Hırvatistan ile 0-0 berabere kalarak ilk puanı hanesine yazdırdı. Sonrasında ise Belçika’yı 2-0 Kanada’yı ise 2-1 mağlup eden Fas, aldığı 7 puanla G Grubu’ndan lider olarak çıktı.

İSPANYA’NIN DÜNYA KUPASI YOLCULUĞU

İspanya milli takımı ise Katar’daki Dünya Kupası’nda E Grubu’nda mücadele etti. İlk maçında Kosta Rika ile karşı karşıya gelen İspanya 7-0’lık galibiyetle tüm bakışları üzerine çekti. Ancak ikinci maçında Almanya ile 1-1 berabere kalarak 1 puana razı olan İspanya son maçında Japonya’ya 2-1 mağlup oldu. Grup eleme maçları sonunda İspanya E Grubu’ndan 4 puan ve averajla ikinci olarak çıkmayı başardı…

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER

  • Dünya Kupası'nda İspanya ile ikinci kez karşılaşmaya hazırlanan Fas, 2018'deki ilk randevuda iki kez öne geçmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.
  • Fas ile oynadığı üç maçı kaybetmeyen İspanya (2G 1B), iki galibiyetini de Kasım 1961'de oynanan 1962 Dünya Kupası elemelerinin play-off karşılaşmalarında aldı (1-0, 3-2).
  • 2018 Dünya Kupası'na son 16 turunda veda eden İspanya (vs Rusya; seri penaltılar), bu aşamayı geçtiği son turnuva olan 2010'u şampiyon olarak tamamlamıştı.
  • Dünya Kupası'nın eleme turlarında ikinci kez boy göstermeye hazırlanan Fas, son 16 turunda çıktığı tek karşılaşmada Almanya'ya 1-0 mağlup oldu (1986).
  • Dünya Kupası'nın eleme turlarında bir Afrika temsilcisiyle ilk kez karşılaşmaya hazırlanan İspanya, grup aşamasındaki beş maçın sadece birini kaybetti (3G 1B). İspanyollar tek mağlubiyetini 1998'de Nijerya karşısında alırken, Luis Enrique o mücadeleye ilk 11'de başlamıştı.