Futbol 'Fener derbide bir adım önde, Galatasaray'ın en zor maçı'
Paylaş
'Fener derbide bir adım önde, Galatasaray'ın en zor maçı'

Süper Lig’de Fenerbahçe ve Galatasaray başa baş gidiyor. Bu hafta Beşiktaş-Fenerbahçe ve Galatasaray-Adana Demirspor maçları dengeleri bozacak mı? Fener ve Galatasaray zor da olsa kazanmaya yakın görünüyor.

Galatasaray’ın Avrupa şansı devam ediyor, Pendik galibiyetiyle ligde de fire vermedi. Şimdi rakip hocasız kalan Adana Demir. Maç ne olur?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Adana Demirspor’da hoca gitti ama tüm takım aynen duruyor. Yani kolay olmayacak. Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçları dönüşlerinde zorluk yaşıyor. Bu da son derece anlaşılabilir bir durum ama rakip bu defa gerçekten güçlü. Ben her şeye rağmen Galatasaray’ın bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

COŞKUN TÜRK: Bu sezon Galatasaray, Avrupa’da çok daha hırslı ve motive oynuyor. Pendik maçında kazanacak kadar oynadı. Yeni teknik adamı belli olmasa da Adana Demirspor ligin güzel futbol oynayan takımlarından. Zevkli, kaliteli ve çekişmeli bir maç bekliyorum.

FAİK GÜRSES: Adana Demirspor, hocasız da kalsa Galatasaray’ın en zor maçı. Çünkü oturmuş bir kadro ve sistemi var. Kluivert bizim hocalara bir ders verdi. Avrupa’dan düştükten sonra puan kayıpları ve içeride Samsunpor yenilgisi ile ‘elveda’ dedi. Kopenhag maçına gelince herşey Galatasaray’ın elinde. Kazanırsa son 16’ya kalıyor.

Haberin Devamı

ZİYECH’İ SEZON BOYU KEYİFLE İZLEYECEĞİZ

Icardi durdu, Ziyech ve Bakambu durmadı. Ziyech’in formu devam eder mi, saman alevi gibi mi olur?

ŞORAY UZUN: Ziyech saman alevi olmaz. Bu saatten sonra durmaz da. Yeniden keyif almaya başladıysa daha oynanacak çok maç var. Bakambu geçen senenin Yunanistan gol kralı. Eee formda da. Gerisi Okan Buruk’un bileceği iş. Icardi gol atamıyor ama sahada yaptığı her hareket, hücum organizasyonlarında takıma fayda sağlıyor. İlk maçta golünü de yazacaktır.

COŞKUN TÜRK: Icardi’nin uzun süre iğne tedavisiyle oynaması, son dönemde antrenmanların büyük bölümünde yer almaması temposunu düşürdü. Form tuttuğunda yine atar. Ziyech’in kalitesi belli. Sık sakatlık yaşamasa bu sezona damga vurur. Bakambu’nun bir istikrar yakalayacağını düşünmüyorum.

FAİK GÜRSES: Ziyech’in kumaşı belli. Bire birde adam geçiyor. Uzaktan atıyor, frikikten vuruyor. Icardi’nin durması önemli değil, diğerleri atıyor ona bakmak lazım. A klas transferler bunun için yapılıyor. Tete, Zaha, Bakambu bu günler için alındı.

18. HAFTADA KALPLERE DİKKAT

Fener, Avrupa dönüşü Sivas’ı yenip yine lider oldu. Kafa kafaya yarış, 18. haftadaki Fenerbahçe-Galatasaray maçında nasıl şekil alır?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Sivas maçını farklı kazanıp moral buldu, ancak savunmasında büyük sorun var. Bu sorunu aşarsa Kadıköy’deki derbi kıran kırana geçer. Bu maçta kalp sorunu olanlar aman dikkat.

FAİK GÜRSES: İki derbi yine sona bloklanmış. O maç berabere bitmez. Yenen devreyi lider bitirir. Ama Fenerbahçe’nin cumartesi günkü Beşiktaş maçından sağ salim çıkması gerekiyor. Beşiktaş, Fenerbahçe galibiyetini kafaya koymuş. Yeni yönetim, Ümraniye’deki değişik hava, Samet, Rıza ve Feyyaz morali de gözardı edilmemeli.

ŞORAY UZUN: Derbiler önceden kestirilemez. Bir takım en formda olduğu zamanında bile bir derbiyi farklı kaybedebilir. Fenerbahçe- Galatasaray maçının oynanacağı günün koşulları da sonuca etki edecek. O günkü form durumları, cezalı ya da sakatlıklar gibi. Şimdiden bir sonuç çıkarabilmek bence imkansız. O maça kadar konjonktür değişebilir.

DERBİLERİN FAVORİSİ OLMAZ

Fred, Sivas maçında döndü. Djiku da derbide sahada olacak gibi. Beşiktaş-Fenerbahçe maçının favorisi kimdir?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: İki takım da bu sezon sakatlıklardan çok çekti. Fenerbahçe’nin önemli sakatları dönmeye başladı, Beşiktaş’ta sıkıntı hala sürüyor. Ancak derbilerin favorisi olmaz diye bir söz vardır ki son derece doğru. Tarihte örnekleri çok. Şu an favori Fenerbahçe görünüyor, ancak derbi her sonuca açık.

FAİK GÜRSES: Tüpraş Stadı’nda hangi maça çıkarsa çıksın Beşiktaş favoridir. Önemli olan sakatların iyileşmesi. Sağlık ekibi gece-gündüz çalışıyor. Bu maça sakatları sağlık ekibi yetiştirirse, alınacak galibiyet onlara armağan edilmedi.

ŞORAY UZUN: Fred’in dönmesi resmen takıma ilaç gibi oldu. Fred oyundan çıkana kadar ne kadar önemli bir adam olduğunu bir daha gösterdi. Adı üstüne derbi. Öngörebilmek çok zor. Beşiktaş, çok rahat geçilen orta sahasındaki sorunlara bir çare bulabilirse durum değişebilir ama dışarıdan bakınca Fener avantajlı görünüyor.

MOTİVASYON EVET AMA KARTAL’IN GÜCÜ VAR MI?

Beşiktaş, Ankara’dan bir puanla döndü, zirveden 11 puan geriye düştü. Şimdi Fener maçı var. Yeni yönetim, yeni heyecan ile derbi ne olur?

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Her derbinin önemi, her derbinin moral motivasyonu ayrı bir önem taşıyor. Beşiktaş yeni yönetim ile bir hava yakaladı. Ancak sahaya yönetim çıkmayacak. Ümraniye’de yapılması gereken o kadar çok şey var ki. Bir Fenerbahçe galibiyeti Beşiktaş’ın zirve havasını çok değiştirecek. 11 puandan Beşiktaş şampiyonluk vermiş bir takım. Demek ki verilebiliyor, alınması da olasıdır.

COŞKUN TÜRK: Yeni yönetim, yeni heyecan oluşturacak, tribünler mutlaka dolacaktır. Futbolcular bu heyecana karşılık verebilecek mi orası soru işareti.

ŞORAY UZUN: Yeni yönetim, yeni heyecan iyi güzel de sahaya yeni yönetim değil mevcut futbolcular çıkacak. Beşiktaş, Fenerbahçe maçlarında bir başka oynuyor. Her Fener maçında bir isim ortaya çıkıp maça damga vuruyor ama bu defa durum biraz farklı. İki takımın form durumları birbirine yakın değil.

ESAS FIRTINA 2025’TE KOPAR

Hasan Arat, ezici bir üstünlükle başkan seçildi. Üyeler neden Serdal Adalı’yı değil de Arat’ı seçti?

FAİK GÜRSES: Beşiktaş Genel Kurulu kabuk değiştirdi. Derneklerin yapılanması ve kongre ‘Ben neden kaybettim’i açıklıyor. En önemlisi “Ben nasıl kazandım”ı irdelemek lazım. Hasan Arat’ın başarısı böyle bir olayı gerçekleştirdi. 2025’te olağan seçim yapılacak. Esas fırtına orada kopar. Ama ben zihniyetin geri geleceğini sanmıyorum. Genel Kurul, sanıyorum eski mavraları derin bir “Ohh” çekerek gömdü. Hortlaması da çok zor.

COŞKUN TÜRK: Arat değişim isteyen özellikle genç ve orta yaş üyelerin nabzını iyi tuttu, bu anlamda sosyal medyayı çok iyi kullandı. Vaatleri bu üyelerde karşılık buldu. Eğer vaatlerin karşılığı olmazsa bu takımla işi çok ama çok zor.

ŞORAY UZUN: Serdal Adalı uzun bir süredir ortalıkta değildi. Bugüne kadar bir iki cılız demeç dışında kendisini pek duymadık. Hoş Hasan Arat da öyle ama Serdal beye kıyasla Hasan beyin adı her seçimde konuşulur. Serdal beyin tarzı bir parça Abdullah Gül’ün tarzını andırıyor. Seçim öncesi herşey hazır olacak, kendisine ‘büyük çoğunluk’ davet götürecek ve makam kendisine neredeyse tepside sunulacak. Bir şey sorulunca da net yanıtlar verilmeyecek. Hasan başkanın tutkulu, içten hali genel kurulda karşılığını buldu. Rahmetli başkan Seba’nın vakti zamanında Hasan beye referansı da etkili olmuştur muhakkak.

TRABZON İNADINDAN VAZGEÇMEMELİ

Abdullah Avcı, “Hedefimiz Türkiye Kupası’nı almak, seneye şampiyonluğa oynamak” dedi. Bu kadro ile gerçekçi bir hedef mi?

COŞKUN TÜRK: Abdullah Avcı planlamasını yaptı, takviye olacak bölgeleri ve isimleri yönetime bildirdi. Yönetim de devre arası transferinde çok geç kalmadan bu isimleri bitirmeye çalışacak. Nokta transferler olursa Türkiye Kupası gerçekçi bir hedef. Önümüzdeki sezon da şampiyonluğa oynayabilir.

FAİK GÜRSES: Ligi artık unuttuk açıklamasını yadırgadım. 14 puan fark olsa bu açıklamayı yapmaması gerekirdi. Fenerbahçe’yi İstanbul’da yenmiş, Beşiktaş’ı sahasında mağlup etmiş Trabzonspor ligin sonuna kadar inadından vazgeçmemeli.

ŞORAY UZUN: Bu kadro kupayı alabilir mi; olabilir ama bunun için biraz şansa da ihtiyaç olacaktır. Türkiye Kupası diğer tüm takımlarımızın iştahını kabartıyor. Abdullah Avcı en mantıklı şeyi söylemiş.