Futbol Fenerbahçe, 7 futbolcu satışından tam 110 milyon euro kazandı!
Paylaş
Fenerbahçe, 7 futbolcu satışından tam 110 milyon euro kazandı!

Önce sahada sunduğu resitalle ardından da dünya devlerini peşine takmasıyla son zamanların şüphesiz en çok konuşulan isimlerinden biri Arda Güler oldu. Son olarak İspanya'nın iki lokomotifi Barcelona ve Real Madrid'in transfer etmek için kıyasıya mücadele ettiği 18 yaşındaki Arda Güler, seçimini yaptı ve 20 Milyon+Bonuslar karşılığında Real Madrid'e transfer olarak kariyeri için kocaman bir adım attı.

Mete Utku - Posta.com.tr Sarı-lacivertliler her ne kadar olağanüstü bir yeteneği kaybetmiş olsa da bu transfer ile büyük bir gelir elde etmiş oldu. Transferin tamamlanmasıyla birlikte akıllara Fenerbahçe'nin son yıllarda yaptığı oyuncu satışları ile kazandığı büyük paralar geldi. Ali Koç'un 2018 yılında Fenerbahçe Başkanı olmasından sonra yapılan ve kulübe ciddi gelir sağlayan o transferlere hep birlikte bakalım.

Haberin Devamı

Giuliano - 10,5 Milyon €

Fenerbahçe, Brezilyalı orta saha oyuncusu Giuliano'yu 2017 yazında Rus ekibi Zenit'ten 7 Milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı, bir sezon sonra ise 10.5 Milyon Euro'ya Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a sattı.

Josef De Souza - 12 Milyon €

Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanı olmasından bir kaç ay sonra Suudi Arabistan'a satılan bir diğer oyuncu Josef De Souza olmuştu. 2015'te Sao Paulo'dan 8 Milyon Euro karşılığında transfer edilen Brezilyalı oyuncu, sarı lacivertlilerde geçirdiği 3 sezonun ardından 12 Milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Al-Ahli'ye transfer oldu.

Simon Kjaer - 12.5 Milyon €

Son yıllarda Fenerbahçe forması ile en iyi savunma performanslarından birini ortaya koymuş olan Danimarkalı futbolcu Kjaer, 2015 yazında Fransa'nın Lille takımından 7.5 Milyon Euro'ya transfer edildi. Burada geçirdiği iki başarılı sezonun ardından 12.5 Milyon Euro'luk bedelle Sevilla'nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Eljif Elmas - 16 Milyon €

Bu sezon Napoli ile şampiyonluk sevinci yaşayan Kuzey Makedonyalı futbolcu Eljif Elmas, 2017 yılında Rabotnicki takımından yalnızca 180 bin Euro ödenerek transfer edilmişti. Fenerbahçe'de gösterdiği performansla dikkat çeken orta saha oyuncusu, 2019 yılında tam 16 Milyon Euro karşılığında İtalya'nın köklü kulübü Napoli'ye transfer oldu ve büyük bir transfer başarısı olarak kayıtlara geçti.

Vedat Muriqi - 21 Milyon €

Geçtiğimiz sezon Mallorca formasıyla La Liga'da harika bir performans ortaya koyan Kosovalı golcü Vedat Muriqi, ülkemizde Giresunspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor'da oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olarak kariyerinde büyük bir çıkış yakalamıştı. Sarı lacivertlilerin Çaykur Rizespor'dan 5.6 Milyon Euro'ya transfer ettiği golcü oyuncu, bir sezonluk Fenerbahçe macerasının ardından takımına tam 21 Milyon Euro kazandırarak Lazio'ya transfer oldu.

Kim Min Jae - 18 Milyon €

Çok kısa sürede kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkan Güney Koreli stoper Kim Min Jae, iki sezon önce sessiz sedasız bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve burada ortaya koyduğu futbolla herkesi kendisine hayran bırakmıştı. Sarı lacivertlilerin BJ Guoan'a yalnızca 3 Milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattığı oyuncu, bir yıl sonra Napoli'ye transfer olarak Eljif Elmas'ın takım arkadaşı oldu. Fenerbahçe, bu transferden 18 Milyon Euro kazandı.

Haberin Devamı

Arda Güler - 20 Milyon €

Fenerbahçe'nin son büyük transfer başarısı ise haftalardır hem ülkemizde hem de Avrupa'da manşetleri süsleyen Arda Güler ile gerçekleşti. Önümüzdeki sezon Real Madrid forması ile izleyeceğimiz 18 yaşındaki genç yıldız, dört sezon önce Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Geride bıraktığımız sezonun özellikle ikinci yarısında daha çok süre alan Arda Güler, ortaya koyduğu performansla A Milli Takım'a kadar yükselirken Avrupa devlerini de peşine taktı. Sezonun tamamlanmasıyla birlikte transfer gündeminin en önemli isimlerinden biri olan genç futbolcu, Barcelona ve Real Madrid arasında tercih yapma lüksüne sahip olarak ne kadar değerli bir yetenek olduğunu da ispat etmiş oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, kariyerine Real Madrid forması ile devam etme kararı alan Arda Güler'in transferinden 20 Milyon Euro kazanırken performansa dayalı 10 Milyon Euro'luk bonuslar elde etme şansına da sahip olacak. Sarı lacivertliler ayrıca Arda Güler'in bir sonraki satışından da %20 pay alacak.

30 Milyon Euro harcadı, 110 Milyon Euro kazandı!

Sarı lacivetliler, söz konusu yedi futbolcuyu kadrosuna katarken yaklaşık 30 Milyon Euro harcarken bu isimlerin satışlarından tam 110 Milyon Euro'luk dev geliri kasasına koydu.