Futbol Fenerbahçe doludizgin! Cengiz Ünder 4 golle yıldızlaştı
Paylaş
Fenerbahçe doludizgin! Cengiz Ünder 4 golle yıldızlaştı

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda İstanbulspor ile karşılaştı. Sahadan 5-1 galip ayrılan sarı-lacivertlilerde Cengiz Ünder, 4 gole imza attı. İstanbulspor’u deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon ilk 9 deplasman maçında 25 puan topladı.

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 5-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerde goller Cengiz Ünder (4) ve Edin Dzeko’dan geldi. Dusan Tadic de bir penaltıdan yararlanamadı. Bu sezon ligin en golcü takımı olan Fenerbahçe, iç sahada Çaykur Rizespor (5-0) ve deplasmanda Pendikspor (5-0) müsabakalarının ardından İstanbulspor filelerine de 5 kez havalandırdı.

Haberin Devamı

Sahadan 5-1 galip ayrılan sarı-lacivertlilerde Cengiz Ünder, 4 gole imza attı. Müsabakaya 11’de başlayan Cengiz, 6. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü atarken, 34 ve 44. dakikalarda yeniden sahneye çıktı. İlk yarıyı hat-trick ile tamamlayan 26 yaşındaki futbolcu 46. dakikada 4. kez rakip fileleri havalandırdı.

Sezon başında Marsilya’dan transfer edilen Cengiz, bu sezon 10. lig maçına çıkarken ilk kez Kayserispor deplasmanında gol sevinci yaşamıştı. Başarılı futbolcu, bugünkü performansıyla gol sayısını 5’e yükseltti.

Fenerbahçe’de ‘bir maçta 4 gol atan’ son futbolcu Enner Valencia olmuştu. Valencia, geçtiğimiz sezon Kasımpaşa müsabakasında aynı performansı sergilemeyi başararak sarı-lacivertlilerde 12 yıl sonra bu başarıyı tekrarlayan isim oldu.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder, karşılaşmanın 68. dakikasında yerini Emre Mor'a bıraktı.

Bu sezon deplasmanlarda başarılı bir grafik sergileyen Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda da hanesine 3 puan yazdırırken, dış sahada 8 galibiyet, 1 beraberlik elde etti ve 25 puan topladı.

Dış sahada gol sayısını 23’e yükselten sarı-lacivertliler, puanını 47’e çıkardı.

Fenerbahçe, 10 Ocak Çarşamba günü erteleme maçında sahasında Konyaspor ile karşılaşacak