Futbol Fenerbahçe harekete geçti! TFF'ye çıkarma
Paylaş
Fenerbahçe harekete geçti! TFF'ye çıkarma

Adana Demirspor maçındaki tartışmalı kararların ardından olağanüstü toplanan Fenerbahçe'den yapılan açıklamada pozisyonların yer aldığı bir video yayınlanarak "Böyle bitmeyecek" denildi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Riva'da TFF Başkanı Büyükekşi ile görüştü.

Süper Lig'in 22. haftasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçındaki tartışmalı kararlar sonrasında Fenerbahçe yönetimi, başkan Ali Koç liderliğinde olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Toplantının ardından sosyal medya hesaplarından 'düdük asma' paylaşımı geldi. Toplantı sonucunda Fenerbahçe Yönetimi, TFF'ye gitme kararı aldı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, Kulüp Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyetin, Riva'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşeceğini kaydetti.

Şu sıralar gerçekleşen görüşmeye Başkan Ali Koç'un yanı sıra, yöneticiler Erol Bilecik, Ahmet Ketenci, Burak Kızılhan ve Özgür Özaktaç katıldı.

Koç'un TFF ile görüşmesinde yabancı VAR hakemi talebinde bulunması bekleniyor.

DİVAN KURULU'NA ÇAĞRI

Öte yandan Fenerbahçe, Adana Demirspor – Fenerbahçe maçıyla ilgili yazılı bir açıklama da yaptı. Açıklamada, yarınki Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'na işaret edilerek çağrı yapıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şöyle:

"Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz,

2 Şubat 2023’te oynanan Adana Demirspor – Fenerbahçe maçının ardından oluşan gündem doğrultusunda,

Fenerbahçe Spor Kulübü camiası olarak yüksek bir farkındalık ve kararlılıkla Kulübümüzün atabileceği adımları konuşacağımız, 4 Şubat 2023’te Faruk Ilgaz Tesislerimizde gerçekleşecek yılın ilk Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısına katılımınızı azami seviyede bekliyor; camiamızı Fenerbahçe için hep birlikte sorumluluk almaya, ses yükseltmeye davet ediyoruz."

MAÇ SONU YÖNETİM ÇOK SERT ÇIKMIŞTI

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Adana Demirspor maçının ardından Fenerbahçe yardımcı antrenörü Joao de Deus maçtaki kararlarla ilgili, "Bizim oyundaki emeğimizin karşılığı bu olmamalıydı. 25 şutumuz var. 27 ortamız vardı. Bugünkü hakemler maçın seviyesini kaldıramadı. Kimin hatası derseniz hakemin hatası! Mert Hakan'ın golünde ihlali tespit eden VAR, iki pozisyondaki penaltıyı görmedi. Bunu görmek istemediler. Göremediler. Son pozisyonda da faulü vermediler." ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki ise karşılaşmanın ardından, "Ali Palabıyık çok net söylüyorum, Fenerbahçe’ye operasyon yapmak için görevli gelmiştir. Vücut lisanı, verdiği, vermediği bütün kararlarda her şey ortada. Bir takım daha fazla nasıl katledilebilir, bunun başka örneği varsa onu da konuşalım. Net bir gol atıyoruz, sayılmıyor. Üç tane net penaltımız var, verilmiyor." açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı