Futbol Fenerbahçe her yerde zirvede
Paylaş
Fenerbahçe her yerde zirvede

Bu sezon resmi maçlarda 18’de 18 yapan Fenerbahçe’nin performansına yaklaşabilen yok. Avrupa’nın 5 büyük liginde puan kaybetmeyen takım bulunmuyor. Konferans Ligi’nde ise eleme aşamasından itibaren tüm maçlarını kazanan ekip çıkmadı.

Sezona rüya gibi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, istatistikleri altüst etmeye devam ediyor. Ligde 9, Avrupa’da 9 olmak üzere çıktığı 18 resmi maçı da galip tamamlayan sarı-lacivertlilerin bu performansına yaklaşabilen bir rakip yok. Avrupa’nın 5 büyük ligi baz alındığında Kanarya dışında puan kaybetmeyen takım bulunmuyor. Almanya’da 3 (Leverkusen, Bayern Münih, Dortmunt), İngiltere’de 2 (Tottenham-Arsenal), İspanya’da 1 (Barcelona) ve Fransa’da 1 (Nice) takım ligde yenilmedi. Ancak bu ekiplerin en az 1 beraberliği var. Diğer büyük lig İtalya’da ise yenilgisiz takım yok.

Haberin Devamı

2 TAKIM YENİLMEDİ

Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’nin dışında 3’te 3 yapan iki takım var: V.Plzen ve PAOK. Ancak onlar da grup aşamasında puan kaybı yaşamıştı. Plzen ikinci eleme turunda Drita; PAOK ise ikinci turda Beitar, üçüncü turda da Hajduk Split ile berabere kalmıştı. Avrupa Ligi’nde ise Liverpool, Roma ve Leverkusen 3’te 3 yaptı. Ancak onlar da turnuvaya direkt grup aşamasından başladı.

ATAR YEMEZ KANARYA!

Fenerbahçe’nin dikkat çeken bir başka istatistiği ise gol atıp yememe konusundaki başarısı. Kanarya, 9 haftalık periyotta rakip ağları 24 kez havalandırdı, kalesinde 5 gol gördü. Bu gollerin hepsi Kadıköy’de geldi. Sarı-lacivertliler, 6 maçta rakip forvetlere gol fırsatı vermezken deplasmanda oynadığı 4 maçta da kalesini gole kapadı.

Haberin Devamı

BATSMAN’A TEBRİK

Fenerbahçe formasıyla bu sezon Avrupa’da 6 maça çıkan ve 2. golünü Ludogorets ağlarına gönderen Batshuayi’ye İsmail Kartal’dan tebrik geldi. Deneyimli hoca, oyun içinde çok istekli olan Belçikalı futbolcuyu maçın ardından kutladı.

DJİKU’DA KIRIK

Ludogorets ile oynanan karşılaşmada sakatlık yaşayan Djiku'dan Fenerbahçe'ye kötü haber geldi. Sağlık heyeti, Ganalı stoperin sağ ayak beşinci metatars kemiğinde non deplase kırık tespit edildiğini açıkladı. Djiku'nun yaklaşık 5 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Bir diğer stoper Serdar da geçtiğimiz günlerde ameliyat olmuştu.

DERMENDZHİEV HAYRAN KALDI

Teknik direktör Georgi Dermendzhiev, 2017- 2018 sezonunda Ludogorets’e tarihinin en büyük başarısını yaşatmıştı. Bulgar ekibi, Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Başakşehir’in de bulunduğu gruptan 9 puanla ikinci sırada çıkmıştı. 6 sezon sonra yeniden takımın başına geçen Dermendzhiev, Fenerbahçe’ye şöyle övgü yağdırdı: “Ben ne zaman Ludogorets’in başındaysam Liverpool, Real Madrid gibi takımlarla oynarken oyun olarak onlardan üstündük. Ama Fenerbahçe inanılmaz bir takım. Onlar ne yapıyorsa sadece alkışlayabilirim.”

MESAİ BAŞLADI

Fenerbahçe, ara vermeden Pendik maçının hazırlıklarına başladı. Ludogorets karşısında forma giyen isimler düşük tempoda bir çalışma gerçekleştirdi. Futbolcuların bir hayli moralli olması dikkat çekti.

Haberin Devamı

19. İSİM ZAJC

Fenerbahçe bu sezon takım oyunu nasıl oynanır dersi veriyor. Sarı-lacivertliler; bu sezon ligde 24, Konferans Ligi’nde ise 29 kez gol sevinci yaşadı. Ludogorets maçına kadar bu golleri 18 farklı futbolcu atmıştı. Bulgar ekibi karşısında fileleri iki defa havalandıran Zajc, gol katkısı veren 19. isim oldu.