Futbol Fenerbahçe'de Ali Koç'tan transfer açıklaması... 2-3 tane daha nokta atışlarımız olacak
Paylaş
Fenerbahçe'de Ali Koç'tan transfer açıklaması... 2-3 tane daha nokta atışlarımız olacak

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun temmuz ayı olağan toplantısında konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, transferler hakkında ve 5 yıldızlı formalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı devam ediyor. Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ali Koç: "Şampiyonluk özlemimiz 9 yıla ulaştı. Normal şartlarda geçen sezon başarısız değildir. Puan ortalamamız, Avrupa'da sergilediğimiz performans ortada. Düşme hattındaki takımlara kendi sahamızda kaybettiğimiz puanlar ve derbi karnesinde başarısızdık. Bizim şansımız da yaver gitmiyor" dedi.

JESUS'A SİTEM

Jorge Jesus ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ali Koç, "Hayatında 3'lü oynamamış hocamız, 3'lü oynamaya başladı. Bizim kısmetimiz. Jesus ile ilk görüşmede 3'lü oynatıp oynatmadığını sormuştuk. 'Ben 3'lü oynatmam' demişti. Sonra en önemli maçlara 3'lü çıktı. 'Neden böyle oynuyorsun?' diye sorduk. 'Siz anlamıyorsunuz, ben 3'lü oynamıyorum' demişti" ifadelerini kullandı.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Transferle ilgili konuşan Koç, "Transferde bir plan kapsamında çalışıyoruz. İsmail Kartal, Mario Branco, yardımcısı Okan Özkan ve Selahattin Baki ile yoğun bir çalışma yaptık. 2-3 tane daha nokta atışımız olacak. Onları da önümüzdeki haftalarda halledeceğiz. Şu ana kadar iyi bir gidişat var. Bir transfer yapıyoruz, şampiyon olduk gibi seviniyoruz. Bir maçta kaybediyoruz veya gazetede bir haber çıkıyor, karalar bağlıyoruz. Bir transfer yaptık, göklere çıkarıldık. 'Ayağınıza taş değmesin' yazmış, yukarıdaki mesajlara çıkıyorum, bambaşka mesajlar" dedi.

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR

1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili tartışmalara da değinen Ali Koç. "1959 öncesi şampiyonluklar bizim için nettir. Biz hakkımızın peşindeyiz. Efsanelerimizin sahada akıttığı terlerin peşindeyiz. Sadece Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için önemli bir konu bu. Fenerbahçe-Galatasaray kavgası değil. Suç mahaline ilk giden katildir diye bir laf ettiler. TFF açıklama yapar yapmaz açıklama yaptılar. Tehlikenin farkında olun. Doğru olan, doğruluğunu ispatlamak zorunda kalıyor. Sanki onlardan başka kimse yok Türk futbolunun hakkını koruyacak. Niye panik halindeler? Çünkü o dönem aralığında tek şampiyonlukları var. Ali Koç: "Tüm güçleri, lobi ve uzantılarıyla bu konunun karşısında duruyorlar. Olağanüstü yalanlarla lobi yapmaya başladılar. Geçmişte başvurumuz reddedilmiş. O kulübün başkanı, bu kadar bilgisiz olamaz. Mümkün değil. Birileri yanlış bilgilendiriyor herhalde" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

5 YILDIZLI FORMA

5 yıldızlı formalarla ilgili de açıklama yapan Koç, "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Kupa seremonisine 5 yıldızla çıktık. Komisyon kurulmasaydı, 5 yıldız ile çıkmaya devam edecektik. Küme düşmeye kadar cezası var. Hodri meydan duruşu yaptık. TFF'nin yaklaşımını doğru buluyoruz. Komisyon kararına saygı göstermek, TFF'yi baskı altına almamak için yıldızsız forma ile çıkacağız. Bizim amacımız süreci tetiklemekti. Biz son derece tatminiz" dedi.

AZİZ YILDIRIM'A CEVAP

Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı yapan Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına da değinen Ali Koç, "Aziz Yıldırım, yine kendine has yalan ve tehditlerle kritik zamanda ortaya çıktı. Mecbur kalmadıkça sezon sonuna kadar bu açıklamalara yanıt vermeyeceğim. Sayın Başkan ve etrafındaki bir avuç yancıları hayal dünyasında yaşıyor. Sayın Aziz Yıldırım, etrafındaki yancıları ile hayal dünyasında yaşıyor. Bütün aklı selim Fenerbahçeliler, sizin gerçek derdinizin Fenerbahçe'nin iyiliği olmadığını biliyor. Camia için yanıp tutuşan biri olarak onu yansıtacak biri olarak gösterecek bir açıklama. Bundan böyle benim için Aziz Yıldırım konusu kapanmıştır. Sayın Başkan, siz hayatımda karşılaştığım en cesur görünümlü ama hiç de cesur olmayan bir lidersiniz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım'ın 50 milyon dolar vereceğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ali Koç, "Oyuncu sattık diye seviniyoruz ya, Bankalar Birliği'ne gidecek hepsi. Gelirlerin çoğu oraya gidecek. Bize kalan parayla kulübü nasıl çevireceğimizi bilmiyoruz. Eğitim faaliyetine bu yüzden devam edemiyoruz. Bu işten hep zarar ettik, çünkü bu bizim işimiz değil. Aziz Yıldırım bu konuyu da kullandı, '50 milyon dolar vereyim' falan dedi. heyecanlandık, 50 milyon dolar bize müthiş oksijen olurdu. Başkanın eğitime ne kadar önem vermediğini biliyorum. Eğitim aşkı kabardı başkanın... Allah razı olsun. Fırsatçı yaklaşım ama Fenerbahçe'ye fayda sağlıyorsa, kabulüz. Bize mektup yazdı, kolej binasının yeniden yapabileceğini söyledi. Mithat Yenigün'ü yolladı. Zaten o postacı. 50 milyon dolar değil, 3 milyon dolar ayırmış. Başkanımızdan, Allah razı olsun. Bunu ciddi söylüyorum. Ana binayı yıkacaklar ve yapacaklar. Konferans ve spor salonunu bizim yapmamızı istediler. Görüşmeler olumlu gidiyor" dedi.

Haberin Devamı