Futbol Fenerbahçe'den gövde gösterisi
Paylaş
Fenerbahçe'den gövde gösterisi

Süper Lig'in 16'ncı hafta erteleme maçında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Konyaspor'u 7-1 mağlup etti.

Süper Lig’de 16. haftanın erteleme maçında Fenerbahçe, sahasında Konyaspor’u konuk etti. Mücadeleye hızlı başlayan Kanarya, art arda bulduğu gollerle sahadan 7-1 galibiyetle ayrıldı. Bu sezon Süper Lig’de en farklı galibiyetini elde eden sarı-lacivertliler, puanını 50 yaptı. Konyaspor ise 18 puanda kalarak 18. sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısını 5-0 önde tamamlayan sarı-lacivertli ekip, bu sezon bir lig maçının ilk yarısında 5 gol atan ilk takım olmayı başardı.

İSTANBULSPOR MAÇINDA DA İLK YARIDA 4 GOL ATMIŞTI

Fenerbahçe, Süper Lig'in 19'uncu haftasında oynanan İstanbulspor maçını 5-1 kazanmıştı. Sarı-lacivertli ekip, bu karşılaşmada attığı 5 golün 4'ünü ise mücadelenin ilk yarısında kaydetmişti. Fenerbahçe, o maçın ilk yarısında attığı 4 golle, bu sezon bir lig maçının ilk yarısında 4 gol atan ilk takım olma başarısı da göstermişti.

KARŞILAŞMALARIN İLK YARISINDA EN FAZLA GOL ATAN TAKIM

Konyaspor maçında ilk yarıda 5 gol atan Fenerbahçe, bu sezon ligde oynanan maçların ilk yarılarında attığı gol sayısını 29'a çıkardı. Karşılaşmaların ilk yarısında en çok gol atan takım olan sarı-lacivertli ekip, ligde daha önce Başakşehir ve Hatayspor maçlarının ilk yarısında 3, İstanbulspor maçının ilk yarısında ise 4 gol kaydetmişti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 42’nci dakikasında Sebastian Szymanski’nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya pozisyonda fileleri havalandıran Mert Müldür, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı. Ligde daha önce 10, UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde ise 2 maça çıkan Müldür, geçtiğimiz hafta oynanan İstanbulspor maçında asist yapma başarısı göstermişti.

Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Edin Dzeko, karşılaşmada 29 dakikada hat-trick yaptı. Konyaspor karşısında 11, 32 ve 40'ıncı dakikalarda fileleri havalandıran tecrübeli santrfor, Fenerbahçe kariyerinde ikinci defa hat-trick yaptı. 37 yaşındaki oyuncu daha önce ligde oynanan Pendikspor karşılaşmasında rakip fileleri 3 defa havalandırmıştı.